IshranaPrirodni lijekoviZdravlje

Pravilnom ishranom liječite gljivicu candidu – Odabir namirnica je ključ ozdravljenja

Predstavljamo vam dijetu koje bi se trebali pridržavati da bi suzbili ili u potpunosti iskorijenili gljivicu candidu iz organizma. Inače je protiv kandide najbolja ova stroga dijeta, pa svakako isprobajte.

Dijetu ćemo zvati anti candida dijeta ili dijeta protiv kandide.

Ova dijeta, točnije rečeno režim prehrane ima jedno osnovno pravilo a to je uskratiti gljivicama njima omiljenu hranu, a to su šećeri.

Ishrana koju spominjemo je izrazito važna za suzbijanje kandide.

Iako do sada nema pouzdanih naučnih dokaza da je moguće potpuno ozdravljenje uz pomoć ovog načina ishrane, treba znati da rezultati mnogih istraživanja pokazuju da je uz pomoć ove dijete moguće suzbiti gljivice, bilo da se radi kandidi u ustima, crijevima, jeziku, kandidi na koži ili nekom drugom mjestu gdje se bakterija nastanila.

Hrana dobra za liječenje od kandide

Prvo pravilo ove prehrane glasi – uskratite gljivicama slatko!!! Imajte na umu da se šećeri vrlo dobro kamufliraju i sakrivaju u većini namirnica.

Obratiti pažnju na industrijski prerađenu hranu kao što su razni sosovi, umaci, gotova jela a naročito viršle koje sadrže jako puno šećera.

Dijeta protiv bakterije preporučuje sljedeće namirnice

Od povrća dobro je jesti: brokule, blitvu, patlidžan, tikvice, peršin, prokelj, celer, mahunarke, kupus, bamiju, krastavce, spanak, kelj, rotkvice, karfiol, šparogu, raštiku i druge slične namirnice.

Riba i meso: skoro sva riba, škampi, kozice, jastog, školjke, piletina, teletina, svinjetina, guska, patka, govedina, divljač, janjetina, zečetina i dr.

Orašasti plodovi, sjemenke i jezgrasto voće: sjemenke suncokreta, lješnjaci, bademi, sjemenke bundeve, sezam, indijski orah, orasi, pekan orasi, brazilski orasi…

Mlijeko i mliječni proizvodi: kiselo mlijeko, puter, tvrdi sirevi samo ako su dobro zagrijani, jogurt samo nekoliko žlica dnevno.

Od tekućina dobre su: voda, blagi biljni čajevi, kava bez kofeina i limunada bez šećera.

Ulja: maslinovo ulje, laneno i suncokretovo ulje.

Žitarice sa cijelim zrnom: U manjim količinama ječam, riža, ovas, proso, heljda, raž i smeđa riža.

Ostalo – U vrlo malim i umjerenim količinama: pečeni krumpir, malomasni jogurt, nezaslađeni sitni kolači, krekeri od riže i slično.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close