Ljepota

Prirodna tetovaža od osušenog cvijeća za ljepši ulazak u proljeće

Privremene tetovaže više nisu samo za djecu – jer ovih se dana baš zabavljaju! I uljepšavaju! Dakle, ako još niste spremni za pravu tetovažu, a ista vas trenutno privlači, uživat ćete u ovim prirodnim tetovažama.

Fotografije “tetovaža” sa suhim cvijećem tijekom nedavnog pregledavanja Pinterest-a i Instagrama odmah će vam skrenuti pažnju. Možemo reći kako je to savršen kompromis festivalskog stila, sjajne elegancije i originalnosti. Rezultati će biti i više nego fantastični, a sve je moguće odraditi u udobnosti svojeg doma. Bezbolno.

Što je flash tetovaža

Čak i osobe koje nisu sklone privremenim tetovažama, a to su najčešće oni s najviše tetovaža na vlastitom tijelu, mogle bi se oduševiti rezultatima koje dijelimo s vama. Posebno jer živimo u vremenu kada je Beyonce popularizirala takozvane „flash“ tetovaže.

Za one koji nisu upoznati s ovim terminom, radi se o vrlo trendi privremenim tetovažama. Kako bi vam najbolje dočarali o kakvim se tetovažama radi, usporedit ćemo flash tetovaže s preslikačima kojima smo se nekada zabavljali uz popularnu žvaku Čunga Lunga. Uostalom, pogledajte kako izgledaju na Beyonce.

Prirodna tetovaža od cvijeća

No, sada se stvaraju neki novi trendovi – potpuno prirodne tetovaže od cvijeća. Da, konačne tetovaže mogu izgledati nevjerojatno dobro najbolje ćete se uvjeriti ako posjetite društvene mreže i Google pa pretražujete slike pojmom „dried flowers tattoo“ (u prijevodu, tetovaže od osušenog cvijeća). I vidjet ćete nevjerojatno prizore, a mi ćemo neke od njih podijeliti i u našoj objavi.

Prije nego krenemo u obrazloženje postupka kako napraviti ovu tetovažu, potrebno je otići u najbližu cvjećarnu, ili pak kod susjeda u dvorište, te donijeti doma cvijeće koje želite imati na svojim rukama. I krećemo s postupkom sušenja i preslikavanja.

Kako se radi prirodna tetovaža od cvijeća

Da bi se tek ubrani cvijet osušio trebalo bi puno vremena, čak više od 30 dana. No, da bi ubrzali taj postupak, poslužit će nam mikrovalna. Posložite svoje cvijeće na papirnati ručnik, s cvijetom okrenutim prema dolje.

Zatim uzmite još jedan papir, stavite na sve to, te nježno „sprešajte“ svoje cvijeće. To možete napraviti rukom, tanjurom ili bilo čime što vam se zgodno može naći pri ruci. Zatim stavite na 30 sekundi u mikrovalnu na sušenje.

Lijepljenje cvijeća na tijelo

Za lijepljenje cvijeća koristite ljepilo za trepavice. Nacrtajte si raspored lagano po koži šminkom, te pažljivo položite cvijet na ljepilo i potapšajte cvijet na svoje mjesto. Nakon što završite svoj dizajn, zapečatite cvijeće tako da ih pošpricate lakom za kosu.

Iako su latice kojima izrađujete ove tetovaže vrlo osjetljivo, gotov proizvod je sve samo ne to. Ako ste sve dobro napravili tetovaža će ostati i pod vjetrom, ali i ispod jakne. Mnogo napora potrebno je da se konačno odlijepe.

Uklanjanje privremene tetovaže

Naravno, na kraju dana poželjet ćete skinuti tetovažu. Tetovažu je najbolje uklanjati s toplom vodom, ali i uz pomoć ulja za skidanje šminke. Jednostavno uzmete vatu (tupfer), te uz pomoć ulja skinite cvijeće s tijela.

Postupak je identičan kao i kod skidanja obične šminke, a s obzirom na to da će većinom pripadnice ljepšeg spola probati ove odlične tetovaže, ne treba puno obrazlagati kako to napravite. I to je to, sretno!

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close