Ljekovita biljkaZdravlje

Prirodni lijek za depresiju: Biljke koje će pomoći

Mnogi se iznenade kada čuju da se za liječenje depresije mogu koristiti prirodni, kod kuće pripremljeni lijekovi. Nije uvijek potrebno ići u apoteku i kupovati lijekove. Neke biljke dobro pomažu u liječenju depresije.

Biljke koje liječe depresiju

Cvjetne esencije kao što su gorušica, slatki kesten i sirištarka (Gentiana cruciata) mogu djelovati na našu depresiju, a divlja ruža i štipavac mogu se primijeniti u slučaju beznađa i očaja.

Priprema lijeka: Upotrijebite sušeni i narezani korijen odoljena, odnosno valerijane kako biste pripravili lijek za živce. Uzmite 2 žličice sastojaka i kuhajte ih na laganoj vatri 20 minuta u 2,5 decilitara vode. Ostavite da se čaj ohladi, a zatim procijedite. Ponovno ugrijte i popijte neposredno pred spavanje kako biste smanjili živčanu napetost i tjeskobe koje ometaju san.

Gospina trava liječi depresiju

Gospina trava – Kantarion

Među poznatijim prirodnim lijekovima protiv depresije svakako je kantarion – Gospina trava. Kada se spominje depresija, u kontekstu prirodnog liječenja, jedna biljka se posebno ističe.

Naime, gospina trava je detaljno testirana i dokazano je njezino djelovanje protiv depresije. Kantarion ili lat. Hypericum perforatum, je biljka koju jako cijenimo u narodnoj medicini, a posebno se izdvaja kao prirodno antidepresivno sredstvo. Biljka se koristi stoljećima za liječenje nesanice i živčanih napetosti, a pored toga je cijenjeno i ulje kantariona za neke druge zdravstvene poteškoće. Gospinu travu već smo prije spomenuli pa vam predlažemo da pročitate članak – Ljekovita biljka – Gospina trava.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close