Ljekovita biljkaZdravlje

Prirodni lijekovi za liječenje upale sinusa – Kako da liječite upalu sinusa kod kuće?

Pokazati ćemo vam neke metode kako da sami liječite upalu sinusa. Upalu sinusa možete liječiti sami, kod kuće, uz pomoć nekih prirodnih lijekova. Saznajte kako…

Upala sinusa je poznata i kao sinusitis odnosno rinosinuitis. Riječ je o učestaloj upali sluznice koja oblaže nos i sinuse.

Najčešći uzroci ove upale su virusni i bakterijski uzročnici, a sama upala se češće javlja kod osoba koje su inače alergične. Većina upala sinusa je virusne etiologije te se u takvim slučajevima simptomi uglavnom povlače unutar deset dana.

S obzirom na trajanje bolesti, upalu sinusa možemo podijeliti na akutnu, subakutnu i kroničnu. To stanje će prepoznati liječnik ako se obratite za pomoć u vezi tog problema.

Alergija nosne sluznice značajan je čimbenik kod učestalih upala sinusa.

U slučaju pogoršanja i duljeg trajanja tegoba u obzir dolazi bakterijska infekcija ili upala sinusa u sklopu alergije.

U nastavku pročitajte kako možete liječiti ovu upalu, sami kod kuće, uz pomoć prirodnih lijekova.

Ako ste osoba koja ima problema sa sinusima svakako oprobajte jednu od prirodnih metoda liječenja koje smo spomenuli u tekstu ispod. Sinusna infekcija se pojavljuje kada sinusi nateknu, što sprječava prirodno cijeđenje, što dalje vodi do boli, pritiska te na kraju poteškoća s disanjem.

Da bi liječili upalu sinusa obavezno udišite paru. To možete dok se tuširate ili zagrijte vodu u kuhinji i stavite zdjelu ispred sebe. Treći način da udišete paru je da jedete vruću juhu ili pijete topao čaj. Neka vam topla juha postane obveza najmanje tri puta tjedno.

Druga dobra stvar za liječenje upaljenih sinusa jeste češnjak. Jedite češnjak za izlječenje upaljenih sinusa. Češnjak je jedan od najboljih lijekova za upalu sinusa zbog svoje sposobnosti da ubija i bakterije i viruse. Ako ne želite jesti češnjak prokuhajte nasjeckan u vodi, a zatim udišite paru.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker