ReceptiZdravlje

Prirodni sok za detoksikaciju i probavne smetnje

Donosimo recept za prirodni i jednostavni sok koji će vam pomoći u detoksikaciji, a blagotvorno će djelovati na zatvor, žgaravicu i druge probavne smetnje.

Napravite sebi ovaj sok.

Ovaj ljekoviti napitak će vam svakako dobro doći, jako je dobar čistač organizma, a pomoći će i vašoj probavi. Ako imate priliku napravite sebi sok i pijte kako ćemo navesti dole u nastavku teksta.

Sok se lako priprema, pije se svjež, a za bolji okus možete iskoristiti neki citrus ili drugo voće jake arome. Nadamo se da će vam prijati, a ukoliko budete pili redovno da će te osjetiti poboljšanje.

Sastojci: 2 šalice listova kupusa, 4 male brokule, 2 zelene jabuke, 4 lista salate, 200 ml hladne vode.

Priprema: Dodajte sve sastojke u sokovnik, osim vode, i napravite sok. Na kraju dodajte vodu i vaš sok je spreman.

Kako to da ovaj napitak pomaže detoksikaciji i bori se protiv probavnih smetnji?

Iz niza razloga, napravit ćemo analizu po namirnicama. Prvo, kupus ima puno prehrambenih vlakana koja se neophodna za pravilnu probavu, a pomažu ako imate zatvor. Sok od kupusa je učinkovit u uklanjanju toksina i čišćenju vašeg tijela jer je bogat vitaminom C i sumporom.

Jabuka ima iznimno mnogo zdravstvenih prednosti. Poslovica „jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van“ udomaćila se i jasno je da je ovo voće pravi dar s neba. Bogata je vlaknima, što je vrlo važno za probavu. Istraživanja pokazuju da redovita konzumacija jabuka osigurava pravilnu probavu i spriječava zatvor i druge neželjene probavne smetnje.

Brokula također ima čitav niz zdravstvenih blagodati. Lako je dostupna i odlično je povrće. Isto tako ima veliku količinu vlakana, što pomaže zdravim bakterijama u crijevima. Sadrži i spoj koji pomaže u probavi.

Zelena salata se koristi za liječenje zatvora zbog visokog udjela celuloze, koja pomaže u pravilnoj i redovitoj probavi.

U ovaj sok se mogu dodati med, sok od limuna ili limete jer oni isto tako dobro liječe probavne smetnje. Ako patite od zatvora ovaj napitak je vrlo učinkovit i definitivno će vrlo brzo riješiti vaš problem.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close