Prirodni lijekoviSavjeti

Prirodno rješenje za liječenje artritisa

Artritis je bolest zglobova, a najčešći uzroci artritisa su istrošene hrskavice, nedostatak sinovijalne tečnosti te neki oblik autoimune infekcije.

Koji god da su uzročnici artritisa, ta bolest je gotovo uvijek popraćena jakim bolovima, pa ćemo vas ovom prilikom savjetovati kako da uklonite ili barem umanjite bolove u zglobovima.

Artritis, odnosno bolove u zglobovima možete liječiti uz pomoć sokova. Prirodni sokovi su, kako mnogi tvrde, odlična dugoročna terapija za ublažavanje bola u zglobovima. Jako su učinkoviti, a neželjenih posljedica i nuspojava nema uopće. Jedna od prednosti ovakvog načina liječenja je da pored toga što otklanja bolove ima holistički učinak na cijelo tijelo, podmlađuje i daje energiju. Isto tako ne treba da brinete o doziranju jer su prevelike doze u potpunosti sigurne. Prirodne sokove možete koristiti kao preventivu, ali i kao lijek ako su vam zglobovi već oboljeli. Evo par sokova koji vam mogu pomoći ako patite od artritisa.

Sok od ananasa je jako dobar – Jako je dobar jer, sok od ananasa u sebi sadrži prirodne enzime koji se zovu bromelaini, poznate po svojim protuupalnim svojstvima. Sok od ananasa je veoma djelotvoran kod sportskih povreda, bola u zglobovima i postoperativnih oticanja. Pored toga sjajno je gorivo za vaše tijelo, a sadrži gotovo sve potrebne minerale i vitamine. Preporučuje se 300-350 mililitara soka od ananasa dnevno.

Sok od trešanja je također dobar – Trešnje sadrže kemikaliju poznatu pod nazivom antocijanin koja djeluje kao snažni protuupalni agens i ublažava bolove uzrokovane artritisom. Sadrži beta karoten i bakar koji su veoma djelotvorni u liječenju reumatoidnog artritisa.

Sok od sirovog krumpira možda nije tako ukusan kao prva dva ali je također prirodni lijek protiv bolova u zglobovima – Jedan od najdjelotvornijih prirodnih lijekova za probleme uzrokovane artritisom je sok od krumpira. Tradicionalna metoda pripreme soka od krumpira je da isiječete krumpir na jako tanke kriške, zajedno sa korom i stavite ih u čašu napunjenu vodom, preko noći. Ovu vodu popijte ujutro na prazan želudac.

Napomena: Sokove pravite od sirovog voća uz pomoć sokovnika ili blendera, kupovni sokovi od ananasa ili trešnje se ne mogu koristiti kao lijek.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close