Ljekovita biljkaSavjeti

Probadanje srca – Bolovi su često vrlo jaki i mučni i bolesnika dovode do očaja

Javlja se jakom boli na lijevoj strani prsa. Bol izlazi iz srca i širi se na okolne dijelove tijela. Bol se očituje u vidu srčanog grča koji zahvaća osobito lijevu ruku. Bolovi su često vrlo jaki i mučni i bolesnika dovode do očaja.

Ipak treba znati prepoznati da bol ne dolazi od srčanog infarkta – Bol kod srčanog infarkta je nagla i intenzivna, a javlja se u sredini prsiju ili s lijeve strane prsnog koša.

Upala plućne ili srčane maramice može uzrokovati bol sličnu ovoj – Iako je ova upala najčešće uzrokovana virusnom infekcijom, ipak se savjetuje posjet liječniku zbog mogućih ozbiljnijih komplikacija.

Disanje je jako otežano što kod bolesnika uzrokuje strah od gušenja. Organi za disanje rade slobodno, ali bolno srce sprečava disanje. Bolovi i njihovo trajanje vrlo su različiti. Bolest se obično vuče godinama, a katkad se duže vremena ne javlja. Javlja se pretežno u poodmakloj dobi i to češće u muškaraca nego u žena, a razlog je jače uživanje alkohola i duhana.

Liječenje ove bolesti pomoću ljekovitog čaja

Sastav čaja: 40 g stabljike odoljena, 40 g hrastove kore (donje bijele), 40 g cvjetova gloga, 20 g listova i cvjetova kunice, 20 g stabljike preslice, 20 g listova i cvjetova lavandule, 20 g cvjetova lipe, 20 g listova matičnjaka, 20 g listova divlje nane, 20 g listova šumske jagode i 20 g korijena srčanika

Pripremanje i primjena čaja: Trave jako usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine trava, kuhati poklopljeno 1 minutu. Hladno preliti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dl prije jela i pola dl poslije jela. Poslije svih napitaka, i prije i poslije jela, uzima se po 1/4 dl mješavine jednakih količina vinskoga octa, svježe ocijeđena limunovog soka, meda i vode.

Obavezno raditi lagane tjelesne vježbe i barem 3 puta dnevno poprskati se hladnom vodom po prsima, ispod pazuha te zahvatiti malo i slabine. Brzo se posušiti i obući.

Ishrana, zabrane i druge upute kao kod arterioskleroze.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close