ReceptZdravlje

Recept: Prirodni sirup protiv kašlja

Sami napravite ovaj prirodni lijek – sirup protiv kašlja. Da bi liječili upalu grla i zaustavili kašalj, isprobajte ovaj recept.

Donosimo vam recept za odličan prirodni lijek, koji se koristi u obliku sirupa, protiv upala u grlu i kašlja.

Lijek dobro djeluje i za odrasle i za djecu. Ipak, kako ga djeca rado piju njima je posebno i namijenjen. Znamo da djeca ne vole lijekove, pa će vam ovaj sirup dobro doći. Naime, njega rado piju, a vi ćete odlučiti kada im dati – po potrebi.

Orasi

Recept za pripremu sirupa

Priprema ovog sirupa nije komplicirana. Svakako ga napravite, da se uvjerite u njegovu djelotvornost.

Recept: Uzmite 10 cijelih oraha, u tvrdoj ljusci i dobro ih operite. Razbijte orahe na manje komade (zajedno sa ljuskom) i stavite ih u lonac. Prelijte orahe u loncu sa 1 litrom hladne vode, dodajte soli (četvrtinu žličice) i skuhajte ih na tihoj vatri dok količina tečnosti ne ispari na malo više nego polovinu.

Ohladite sadržaj lonca i procijedite tečnost. Dobivenu tekućinu trebate čuvati na tamnom i hladnom mjestu, poklopljenu u porculanskoj ili staklenoj posudi. To je lijek koji je jako dobar protiv kašlja.

>> Još jedan sirup protiv kašlja <<

Lijek se može davati svakodnevno, jedan period, po pola male šalice za kavu, a po potrebi ovaj sirup možete zasladiti medom.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close