ReceptZdravlje

Recept: Sami napravite prirodnu mast od nevena

Prirodna mast od nevena posebno je dobra za liječenje proširenih vena i hemoroida. Mast lako možete i sami napraviti, kod kuće, po receptu koji donosimo u nastavku teksta.

Ovom prilikom ćemo napisati recept za ljekovitu mast od nevena. Napisat ćemo i kako se ova mast koristi, i kada će vam dobro doći. Mnogi su potvrdili da je nevenova mast jako dobra protiv problema sa proširenim venama i protiv neugodnih hemoroida. Ako ste u prilici, napravite sebi domaću nevenovu mast. Za izradu masti potrebno je pripremiti odgovarajuću količinu oprane svinjske masti. Ona će nam biti baza, i u nju ćemo pomiješati neven.

Mast od nevena

Recept za mast od nevena

Za pripremu ove masti sakupite par cvjetova nevena, i operite svinjsku mast.

Sastojci za pripremu masti:

  • četiri šake sitno usitnjenih cvjetova, listova i stabljika nevena
  • 500 grama kvalitetne i oprane svinjske masti

Priprema: Svinjsku mast zagrijte na najjače, pa u nju dodajte sitno isjeckane dijelove biljke. Smjesu dobro izmiješajte i sklonite sa vatre kada prokuha. Poklopite sastojke i pustite da prenoće, lagano se hladeći na sobnu temperaturu. Sutradan još jednom zagrijte smjesu, ali ovaj put blago, da možete mast procijediti u odgovarajuću ambalažu. Najbolje je mast od nevena čuvati u staklenci sa poklopcem.

Kako se i kada koristi mast od nevena?

Mast od nevena možete koristiti u različitim situacijama. Ipak, najčešće se koristi za liječenje problematičnih i proširenih vena, te za liječenje hemoroida.

Mast možete koristiti svakodnevno, jednostavno nanoseći je na bolno područje i masirajući taj dio. Pomoću masti tretirajte područje proširenih vena, ili je nanesite direktno na hemoroide.

Najbolji efekt liječenja ćete postići ako mast od nevena kombinirate sa masti divljeg kestena. Kombinirajte ove dvije kreme na način da prvo oboljela mjesta namažete nevenom, a nakon toga i kremom od divljeg kestena. Na ovaj način ćete postići intenzivnije liječenje, koje se pokazalo izvanredno u praksi.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close