Recept

Kineski recept sa đumbirom poboljšat će probavu

Ovo je dobro poznati prirodni lijek u Kini. Sada ćemo i mi napisati recept, te objasniti kako lijek djeluje i kako ga uzimati pravilno.

U nastavku ćemo napisati recept za pripremu lijeka za dobru probavu. Glavni sastojak koji u tome pomaže je korijen đumbira.

Đumbir ima jako važno mjesto u istočnjačkoj farmakopeji. Evo jedne kineske tajne koju prati glas da odlično djeluje na želudac i probavu.

Recept za ovaj lijek od đumbira

Pripremljena riža

Stavite šalicu riže u plitku zdjelu. Natočite u nju vodu tako da pokrije rižu i ostavite da stoji cijelu noć kako bi se potpuno apsorbirala. Ako je ostalo nešto vode odstranite je. Stavite rižu u suhu tavu i postupno zagrijavajte neprestano miješajući kuhačom. Kada riža bude suha, zlatne boje i kad se ohladi, stavite je u staklenku i čvrsto zatvorite kako biste je zaštitili od vlage.

Kasnije, kada trebate uzimati ovaj lijek, uradite sljedeće: Zagrijte pola šalice vode da proključa, te u nju dodajte žličicu prethodno pripremljene suhe riže. U to stavite komadić đumbirovog korijena. Kuhajte jednu minutu, sklonite sa vatre i pustite da stoji 5 minuta, pa onda ocijedite.

Uzimajte jednu žličicu jednom do dva puta na dan.

Kinezi tvrde da je ovaj lijek posebno dobar tijekom zime jer umiruje i grije želudac. Kažu da blagotvorno djeluje na čitav organizam.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker