SavjetiZdravlje

Riješite se prehlade za samo jedan dan – Super savjeti za liječenje prehlade

Ako na večer osjetite prve simptome prehlade, a baš vam se i ne leži u krevetu danima, dok prehlada prođe evo savjeta kako da se prirodno riješite te napasti za samo jedan dan.

Prehlada je zavladala od vrtića do radnih mjesta, a otpornih baš i nema previše. Samo rijetki sebi mogu priuštiti izležavanje u krevetu danima uz čajeve, limunade i ostale načine liječenja.

O tom problemu su razmišljali i stručnjaci pa sada tvrde da su uspjeli razviti sustav aktivnosti kojim se prehlada može u potpunosti izliječiti u samo jednom danu.

Aktivnosti koje se spominju nisu ništa komplicirano. Naime, koraci su prilično jednostavni, a počinje se s jutarnjim tuširanjem nakon buđenja s bolovima u kostima, punog nosa i laganim kašljem. Vrući će vam tuš pročistiti dišne putove parom, a topla voda umanjit će bolove.

Sat vremena nakon buđenja i tuširanja navalite na prigodni doručak. Tu se misli na kašu sa miješanim bobičastim voćem. Kvalitetan obrok je nužan kad ste bolesni. Čaša soka od naranče dat će vam puno vitamina C, a bobičasto voće ostale vitamine i antioksidanse koji su vam potrebni za borbu s prehladom.

Začepljen nos i sinusi jedna su od neugodnosti koje donosi prehlada, pa bi bilo dobro tijekom jutra staviti lice nad toplu paru, koja će još jednom očistiti i umiriti dišne putove.

Oko podneva je potrebna žustra šetnja na svježem zraku, koja će prije ručka otvoriti apetit, poboljšati raspoloženje i imunitet. Ako niste baš jako prehlađeni, napravite i par kratkih vježbi.

Nakon šetnje slijedi ručak, lagan ali hranjiv. Dobro je pojesti sendvič od piletine sa salatom. Proteini iz piletine ojačat će imunitet, stoga se natjerajte pojesti sve.

Kratak odmor iza ručka prekinite vrućim biljnim čajem, koji će pomoći izbaciti sluz iz tijela, a nakon toga će vam odlično doći još jedna čaša svježe iscijeđenog soka.

Večeru pripremite ranije, oko 18 sati i obavezno ubacite malo curryja u hranu. Uz to, treba vam i đumbir, češnjak i po mogućnosti feferoni. Ovi su začini poznati po svojim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima, a usput će još jednom pročistiti sinuse.

Iza informativnih emisija na redu je vruća kupka, kada puna vode koja će vam svojom temperaturom opustiti umorne i bolne mišiće, a para će ponovno odraditi čišćenje dišnih putova.

Lijeganje je ranije, već oko deset, i obavezno odspavajte osam sati. San je ključan za oporavak tijela i vraćanje snage, stoga napunite baterije. Naravno, prije spavanja izbjegavajte kavu i alkohol, kao i gledanje televizije do kasno u noć.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close