IshranaLjepota

Riješite se šlaufa na trbuhu bez imalo muke – Namirnice koje čuvaju lijepu liniju

Mnogo je namirnica koje su zdrave za organizam, ali nema baš previše onih koje sadrže moćne hranjive vrijednosti za sagorijevanje kalorija i masnoća. Unesite sljedeće namirnice u svoju prehranu i zaboravite na masne naslage na trbuhu.

Iako je vježba glavna metoda skidanja suvišnih kilograma, i naslaga sala po tijelu, prehrana je također jako važna.

Da bi uklonili kilograme koji vam smetaju potrudite se svakodnevne aktivnosti povećati koliko god možete, ili za sebe izdvojite sat ili dva za šetnju ili lagano trčanje. Osim toga, jako je važno odabrati namirncie koje unosite u organizam tijekom dana.

Ne trebamo govoriti o kalorijama i kako one utječu na našu tjelesnu masu. Dovoljno je da spomenemo namirnice koje su po svom nutritivnom sastavu pogodne za osobe koje vježbaju i drže do svog zdravstvenog stanja i lijepog izgleda.

Navesti ćemo neke namirnice i ukratko napisati zbog čega je pojedina namirnica dobra. Nadamo se da ćete svoju liniju svesti na željeni oblik.

Borovnice – Bogate su antioksidantima i imaju snažna protuupalna svojstva. Studija provedena na Sveučilištu Michigan otkrila je povezanost između borovnica i sala na trbuhu. Znanstvenici su tri mjeseca hranili štakore namirnicama koje sadrže borovnice. Rezultati su pokazali značajno smanjenje trbušne masti. Osim toga, borovnice pomažu smanjiti triglicerid i inzulin, što ih čini moćnim borcima protiv srčanih bolesti i dijabetesa.

Sjemenke lana – Sadrže visoku razinu omega-3 masnih kiselina, koje ne samo da imaju jaka protuupalna svojstva, već pomažu i pri regulaciji hormona stresa poput kortizola. Reguliranje kortizola doprinosi da se manje sala taloži u području struka.

Nemasni jogurt – Prehrana bogata mliječnim proizvodima pokazala se učinkovitom kada je u pitanju taloženje tjelesne masti. Osobito je djelotvorna kada je u pitanju središnji dio tijela zbog kalcija i aminokiseline arginin. Kalcij pomaže u reguliranju i načinu kako će se masnoća raspodijeliti po tijelu. Arginin pomaže pri topljenju masti te povećanju mišićne mase.

Špinat – Fantastičan je izvor vitamina C, koji pomaže da se kortizol, odnosno hormon stresa, vrati na normalnu razinu nakon stresne situacije. To znači da će hormoni stresa biti kraće u vašem tijelu što uvelike pomaže u borbi protiv naslaga sala na području trbuha.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close