LjepotaSavjeti

Savjeti za bezbolnu depilacija bikini zone

Velika muka većine žena je depilacija bikini zone. Iako se radi o uhodanom postupku, depilacija može biti itekako neugodna i bolna.

Svaka žena se za ljetni period odluči na depilaciju bikini zone. Neovisno o tome koju metodu odaberete za noge ili pazuhe u većini slučajeva ćete imati zadovoljavajuće rezultate, no trema vas obuzme kada se sjetite depilacije bikini zone.

Maleni dio kože koji okružuje intimne dijelove posebno je osjetljiv i sklon iritaciji, pa trebate biti jako pažljivi prilikom depilacije. Koliko puta vam se već dogodilo urastanje dlačica ili da koža u tom predjelu na britvicu reagira ružnim crvenim točkicama? Ako možete podnijeti bol, možda je bolje da se odlučite na depilaciju voskom ili šećernom pastom.

Malo neugode na tren ipak će donijeti trajnije i bolje rezultate iako ni jedna metoda ne može garantirati da neće doći do nepoželjnih reakcija i ružnih promjena na ovom osjetljivom području.

Da bi moguće reakcije sveli na minimum, postoje neki trikovi koje ćemo vam predstaviti.

Možete pokušati da popijete tabletu protiv bolova 45 minuta prije depilacije. Možete koristiti andol, aspirin ili ibuprofen koji će umanjiti osjećaj boli. U razdoblju prije i nakon menstruacije nije poželjno poduzimati ovaj pothvat jer je zbog variranja razine hormona koža osjetljivija i prag boli je niži.

Drugi važan korak je da pojačate intimnu higijenu i prije i par dana nakon depilacije. Naime, već i mala količina znoja može uzrokovati razvoj bakterija u kanalićima iz kojih ste iščupale dlačice i ako je moguće izbjegavajte usku odjeću narednih 48 sati, pogotovo nošenje sintetike ili lateksa. Bavljenje sportom izbjegavajte barem dva dana nakon depilacije.

Još jedna zanimljiva činjenica, koju vrijedi uzeti u obzir. Naučno je dokazano da je depilaciju bolje raditi u popodnevnim satima, jer je tada ljudski prag boli mnogo viši. Izbjegavajte ovakve bolne tretmane ujutro kada mozak najdramatičnije reagira na bol. Pripremite se, duboko udahnite stisnite zube, potegnite i mislite na glatku lijepu kožu koju ćete moći ponosno pokazati!

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close