Prirodni lijekoviRecepti

Sok od cikle za jaku krvnu sliku

Sok od cikle je jako efikasan prirodni lijek za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i poboljšanje opće krvne slike. Sok je jako dobar za žene ako se konzumira u količini od najmanje 500 ml dnevno, pomiješan sa sokom od mrkve.

Sok od cikle je tako djelotvoran, da tek jedna vinska čaša tog soka može izazvati reakciju čišćenja, a također i malu nesvjesticu i mučninu.

Iskustva su pokazala da je bolje u početku piti smjesu o kojoj prevladava sok od mrkve, te zatim postepeno povećavati udio soka od cikle dok organizam ne počne bolje da podnosi njegovo djelovanje.

Tijekom menstrualnog poremećaja sok od cikle je jako koristan, posebno ako se pije u malim količinama, 50 do 100 ml, dva do tri puta dnevno. Tijekom klimaksa ovakav postupak daje odličan efekt.

Taj djelotvorni sok od cikle u sebi sadrži više od 50% natrija i samo 5% kalcija, što potpomaže rastvorivost kalcija kada se zbog upotrebe kuhane hrane u organizmu sakuplja neorganski kalcij u krvnim žilama, kod proširenosti vena ili njihovog otvrdnjavanja, kod zgrušavanja krvi i drugih poremećaja rada srca. Sadržaj kalcija u cikli osigurava ishranu za sve fiziološke funkcije organizma, sadržaj klora je izuzetno sredstvo za čišćenje jetara, bubrega i žučne kese.

U kombinaciji sa sokom od mrkve, sok od cikle je najbolji prirodni graditelj crvenih krvnih zrnaca, odnosno eritrocita. Pored toga, trebate znati da ova kombinacija pogoduje poboljšanju pamćenja i širenju krvnih žila. Kod hipertonije je jedno od najboljih prirodnih sredstava, a nezamjenljiv je i u slučaju malokrvnosti. Sok od cikle će poboljšati opće stanje organizma i ojačati živčani sistem kod neuroza i nesanice. Sok od cikle je nakon cijeđenja bolje ostaviti nekoliko časova u frižideru, skinuti pjenu i upotrebljavati u kombinaciji sa sokom od mrkve u odnosu 1:4. Preporučeni dnevni unos soka od cikle je najviše 100 ml.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close