Ljekovita biljkaPrirodni lijekovi

Što je bijelo pranje i kako ga liječiti? Naučite liječiti ovu pojavu prirodnim lijekovima…

Bijelo pranje je upala na području sluznice vagine kod žena. Upala je jako neugodna i dosta česta pa ženama zadaje mnoge probleme. Bijelo pranje se javlja zbog raznih upala maternice, nekih gljivičnih oboljenja, stresa, a može se javiti i kao reakcija na neki lijek.

Ukratko ćemo spomenuti bijelo pranje, i par odličnih prirodnih lijekova koji vam mogu pomoći.

Već smo spomenuli da je bijelo pranje upala na području sluznice vagine. Zbog toga što se radi o upali, prilikom liječenja, toj bolesti treba tako i pristupiti.

Bijelo pranje možemo gledati kao upozorenje na povećani broj štetnih bakterija na području sluznice vagine. Naime, kada dođe do smanjenja mliječne kiseline na području sluznice, štetne bakterije uznapreduju što se manifestira kao iscjedak, koji zovemo bijelo pranje.

Sluznica se neprestano bori protiv vanjskih utjecaja i zaraza, a ukoliko dođe do poremećaja u broju obrambenih tijela, dolazi do upale. Ukratko, bijelo pranje nastaje kada je poremećena ravnoteža dobrih i loših organizama na području sluznice vagine.

Sluznica vagine proizvodi mliječnu kiselinu koja sprečava razvoj, i povećanje broja štetnih bakterija. U slučaju da je mliječne kiseline malo, smanjuje se otpornost organizma a štetne bakterije uznapreduju, što se vidi kao upala.

Kako pomoću biljaka liječiti bijelo pranje? Donosimo vam par jako dobrih prirodnih preparata za liječenje bijelog pranja

Bijelo pranje možemo liječiti čajem od lista bršljana i hrastove kore.

Čaj se priprema prema receptu: 3 žlice bršljanovog lista i hrastove kore, te po jednu žlicu preslice i lista breze, zajedno sa dvije žlice kamilice treba kuhati pet minuta u jednoj litru vode. Čaj se pije dva puta na dan po jednu manju šalicu, a istim čajem je potrebno ispirati područje infekcije.

Još jedan čaj dobar za liječenje bijelog pranja: U jednu litru vode prokuhajte po tri žlice lista oraha, koprive i bršljana, te po dvije žlice kamilice i stolisnika. Čaj se pije i dozira kao i kod prvog primjera.

Uz pijenje čaja, da bi uspješno liječili bijelo pranje potrebno je držati zdravu prehranu. Pokušajte jesti što više peršina, te povrća koje je zdravo za organizam općenito, pa tako i za sekret.

Maslinovo ulje je dobar prirodni lijek za liječenje bijelog pranja – Bijelo pranje može se liječiti i maslinovim uljem, uz dodatak nevena. U prirodno maslinovo, ili suncokretovo ulje stavite neven i pustite smjesu da odstoji kroz par dana na toplom i sunčanom mjestu. Ulje korišteno za ovaj lijek treba da bude prirodno, bez konzervansa, a ukoliko nemate nevena, iskoristite gospinu travu. Ovako pripremljeno ulje nanesete u maternicu prije spavanja, legnete i pustite da sadržaj odstoji što dulje.

>> Prirodni lijek za bijelo pranje

Savjeti za preventivno djelovanje protiv bijelog pranja – Da bi izbjegli pojavu bijelog pranja važno je da izbjegavajte prevelika opterećenja, te pazite na higijenu općenito. Koristite primjereno donje rublje, najbolje od pamuka te pazite da je uvijek čisto.

Čaj od kunice za liječenje bijelog pranja – Nastanak bijelog pranja može se povezati sa pušenjem, ili pretjeranim konzumiranjem kave. Ipak, pravi uzrok nastanka bijelog pranja treba da ustanovi liječnik.

U ishrani koristite peršin u što većoj mjeri jer je dokazano da je dobar u borbi protiv ove bolesti.

U slučaju da je ipak došlo do bijelog pranja trebate biti odlučni i ustrajni u liječenju.

Bijelo pranje je tvrdokorna bolest, pa je za liječenje potrebno strpljenje, ustrajnost i stroga dosljednost u ispunjavanju uputa.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close