VijestiZdravlje

Stožer donio odluku: Obustavlja se javni prijevoz na 30 dana

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je ukupno čak 9 mjera s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. Donosimo ih u nastavku.

Na službenim stranicama Stožer za civilnu zaštitu obavijestio je građanstvo o dvije nove odluke. Zatvara se kompletni javni prijevoz, s obzirom na to da u Stožeru smatraju kako isti znatno utječe na širenje koronavirusa.

Stožer: Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa

U obrazloženju odluke stoji: “S obzirom na znatno povećani rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom korištenja javnog prijevoza, privremeno se obustavlja javni promet u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Odluka se odnosi na javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem prometu, izuzev autotaksi prijevoza, prijevoz putnika u međunarodnom prometu, željeznički promet, tramvajski i drugi javnogradski prijevoz, i sve ostale prijevozne usluge (žičare, uspinjače, itd).

Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu

U obrazloženju odluke stoji: “S obzirom na mogućnost prijenosa bolesti, ograničava se javni prijevoz putnika, tereta i vozila prema otocima i poluotoku Pelješcu u Republici Hrvatskoj te se zabranjuje održavanje svih redovnih brzobrodskih linija u obalnom linijskom pomorskom prometu za vrijeme proglašenja epidemije.

S obzirom na ozbiljnost situacije, još jednom se oglasio ministar zdravstva, Vili Beroš, koji je bio nešto odlučniji i stroži nego inače: “Dok se ne poštuju pravila i upute postoji mogućnost nekontroliranog širenja. Više ne molim nego zahtijevam da se pridržavate uputa.

Ostale odluke Stožera civilne zaštite

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close