VijestiZdravlje

Stožer donio odluku: Obustavlja se javni prijevoz na 30 dana

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je ukupno čak 9 mjera s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. Donosimo ih u nastavku.

Na službenim stranicama Stožer za civilnu zaštitu obavijestio je građanstvo o dvije nove odluke. Zatvara se kompletni javni prijevoz, s obzirom na to da u Stožeru smatraju kako isti znatno utječe na širenje koronavirusa.

Stožer: Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa

U obrazloženju odluke stoji: “S obzirom na znatno povećani rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom korištenja javnog prijevoza, privremeno se obustavlja javni promet u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Odluka se odnosi na javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem prometu, izuzev autotaksi prijevoza, prijevoz putnika u međunarodnom prometu, željeznički promet, tramvajski i drugi javnogradski prijevoz, i sve ostale prijevozne usluge (žičare, uspinjače, itd).

Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu

U obrazloženju odluke stoji: “S obzirom na mogućnost prijenosa bolesti, ograničava se javni prijevoz putnika, tereta i vozila prema otocima i poluotoku Pelješcu u Republici Hrvatskoj te se zabranjuje održavanje svih redovnih brzobrodskih linija u obalnom linijskom pomorskom prometu za vrijeme proglašenja epidemije.

S obzirom na ozbiljnost situacije, još jednom se oglasio ministar zdravstva, Vili Beroš, koji je bio nešto odlučniji i stroži nego inače: “Dok se ne poštuju pravila i upute postoji mogućnost nekontroliranog širenja. Više ne molim nego zahtijevam da se pridržavate uputa.

Ostale odluke Stožera civilne zaštite

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker