LjepotaSavjeti

Voda je važan suborac u procesu mršavljenja

Znamo da je voda jako važna za zdravlje organizma, ali trebate znati da jako dobro pomaže i u slučaju da želite smršavjeti.

Iako je pijemo svakodnevno, vodu u organizam unosimo spontano, bez razmišljanja i spoznaje koliko je ona zapravo važna za pravilan rad organizma.

Voda je vjerojatno jedna od najviše podcijenjenih tvari koje unosimo u organizam. Ova činjenica nas treba zaprepastiti, i potaknuti da drugačije razmišljamo i gledamo na vodu kao svakodnevnu namirnicu.

Kako smo naveli u samom uvodnom dijelu, tako ćemo i nastaviti sa pisanjem ovog članaka pa ćemo spomenuti važnost vode tijekom mršavljenja.

Zbog čega je voda tako dobra i kako nam točno pomaže u procesu mršavljenja? Saznajte odgovore u nastavku teksta.

Znamo da je omjer kalorija koje unosimo i trošimo uvijek najvažniji kod mršavljenja, ali malo tko zna da voda također ima prilično veliku ulogu. Ispijanje dovoljno vode tijekom dana pomaže nam da trošimo više kalorija, manje jedemo, pa tako i mršavimo.

Voda je dobra za vježbanje pa se potrudite piti dovoljno vode tijekom dana

Dehidracija nije dobra ni za vježbanje, ni za opće zdravlje, a na kraju, čak ni za mršavljenje. Nažalost, osjećaj žeđi javlja se tek kad izgubite oko dva posto svoje težine u vodi.

Prosječna aktivna žena trebala bi piti oko dvije litre i sedam decilitara vode dnevno. Preporučujemo vam da popijete oko četiri i pol decilitra prije vježbanja, pa zatim još oko dva decilitra 30 minuta nakon početka vježbanja.

Voda ubrzava metabolizam

Ako pijete puno vode, to vam svakako pomaže pri mršavljenju jer trošite više kalorija. Čak ne govorimo o znojenju već o potrošnji energije za probavu.

Svaki put kad nešto pijete ili jedete, organizam troši kalorije za preradu tvari. Kako voda nema kalorija, pretpostavljamo da vam je računica jasna.

Voda kratkotrajno ubrzava metabolizam za 30 posto, pa to nije loša metoda trošenja kalorija.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close