Ishrana

Zdravi recepti iz meksičke kuhinje

Par recepata iz meksičke kuhinje koji su jako ukusni a uz to i zdravi. Isprobajte.

Mnogima je omiljena, no u nekim njezinim jelima ima dosta masnoća i namirnica koje nisu baš najzdravije.

Radi se o meksičkoj kuhinji. Odličan korak ka tome da vaša meksička jela budu ukusna i zdrava je da koristite svježe povrće, nemasne proteine i grah koji je bogat vlaknima. Na taj ćete način dobiti odličan okus s manje masnoća i kalorija.

Općenito se smatra da 30% kalorija trebamo dobiti iz masti, a većina tih kalorija treba doći iz zdravih, nezasićenih masti. Što se tiče meksičke kuhinje, postoji čitav niz recepata pomoću kojih će ona postati nevjerojatno zdrava, a zadržat će sve okuse i čarolije kojima ta kuhinja očarava ljude diljem svijeta. Donosimo neke zanimljive zdrave recepte meksičke hrane.

Tacosi s bijelim mesom – koristite piletinu ili puretine umjesto masnog mljevenog mesa jer ćete na taj način u jednoj porciji dobiti 37 grama proteina, više od polovice dnevno preporučene količine, a takav obrok imat će manje od 315 kalorija. Isto tako, bijelim mesom smanjujete udio nezdravih masnoća.  Možete koristiti i ribu, tada će kalorijska vrijednost biti još manja. Ukoliko ste vegetarijanac ili vegan, onda kao glavnu namirnicu možete koristiti gljive, a nadopunite ih s kukuruzom i drugim raznim povrćem.

Buritto od povrće – zaštitni znak meksičke kuhinje su i razne boje pa se tako možete poigrati povrćem. Tortilje napunite svježim povrćem i bit će puno zdravije od onih s mesom. Takav obrok imat će puno vitamina, minerala, a malo masnoća.

Pileći quesadillas – još jedan poznati meksički specijalitet. Kao i kod tacosa, koristite bijelo meso, time će se i vrijeme pripreme skratiti. Ovakav obrok s piletinom ima svega 11 grama masti, a prepun je hranjivih tvari.

Više o meksičkoj kuhinji bit će izrečeno u idućim člancima, stoga pratite nas i dalje.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close