Zdravlje

Prirodni lijek: Liječite prostatu pomoću domaćeg bijelog vina i stolisnika

Prostata je muška spolna žlijezda koja se nalazi između mokraćnog mjehura i ravnog crijeva. Ona okružuje mokraćovod, koji provodi mokraću iz mjehura kroz spolovilo.

Po svom obliku prostata je slična kestenu, a sastoji se od glatkih mišićnih stanica i žljezdanog epitelnog tkiva, okruženog gustom fibroznom kapsulom. U prostati se nalaze razne aktivne tvari koje štite spermije, održavajući ih pokretnima, te im omogućuje preživljavanje.

prostata
Prostata

Pri rođenju, prostata je veličine zrna graha. Raste lagano do puberteta, kada se naglo povećava i postiže svoju normalnu veličinu i oblik. Kod zdravog odraslog muškarca, normalna težina prostate je oko 20 grama, a promjera je tri i pol centimetra. Ovu veličinu prostata zadržava do sredine četrdesetih godina života, kada se ponovno počne povećavati zbog umnožavanja stanica. To umnožavanje stanica nazivamo adenom, a radi se o benignoj hiperplaziji ili dobroćudnom povećanju prostate.

Oboljenja prostate mogu biti razna, od akutnog prostatitisa, kroničnog bakterijskog prostatitisa, nebakterijskog prostatitisa, hiperemije pa sve do onog najstrašnijeg oboljenja, a to je rak prostate. Probleme s prostatom svakako na vrijeme liječite, uz stručnu liječničku pomoć. Preventivni pregledi su od iznimne važnosti, kao i postupanje po savjetu liječnika.

Ukoliko baš želite, možete isprobati i narodni lijek za liječenje prostate, te moguće i zloćudnih pojava na prostati. Narodni lijek se jednostavno priprema, tako da u staklenu bocu od 1 litre stavite 5 žlica stolisnika i napuniti je sa bijelim, domaćim vinom. Ostavite tekućinu da odstoji 2 tjedna, te ju procijedite. Ovaj domaći lijek pijte jednu do dvije žlice dva do tri puta na dan.

Mnogi kažu da lijek dobro djeluje, no kako se radi o moguće jako teškoj bolesti, mi vam savjetujemo da se obratite liječniku i terapiju provedete po uputama liječnika.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker