IshranaLjekovita biljka

Znate li koje su najzdravije namirnice na svijetu?

Da li ste znali koje su to najzdravije namirnice na svijetu, a možete ih pronaći u vašem vlastitom domu?

Super hrana se sastoji od super sastojaka koji vašem tijelu pružaju sve potrebne sastojke.

Zdrave namirnice su svuda oko nas, samo ih treba znati pronaći, odnosno odabrati kao svakodnevne obroke. Uživajte u namirnicama koje pružaju potrebne sastojke vašem organizmu i čuvaju vas od mogućih zdravstvenih problema. Nadamo se da će vam ovaj popis dobro doći da naučite pripremati ukusne obroke od namirnica koje u sebi imaju ono što je potrebno našem organizmu.

Vrijeme je da vas upoznamo sa namirnicama koje svakako trebate da konzumirate.

Gljive su jako ukusne i mesnate, pa mogu biti, a često i jesu niskokalorična zamjena za crveno meso. Gljive reguliraju razinu estrogena kod žena i štite od raka dojke.

Ječam je žitarica bogata vlaknima i pravi borac protiv povišenog kolesterola i vrlo korisna za regulaciju probave.

Orasi su jako bogati omega 3 masnim kiselinama. Znamo da omega 3 masne kiseline snižavaju loš i reguliraju dobar kolesterol u našem organizmu.

Integralna tjestenina je najzdraviji oblik tjestenine. Naime, integralna tjestenina u sebi sadrži i do tri puta više vlakana od bilo koje druge. Žitarice od cijelog zrna vrlo su zdrave za vaš organizam i probavu.

Maslac od kikirikija ili badema obiluje proteinima. Ove proteinom bogate namirnice sadrže mononezasićene (oleinske) masne kiseline koje su vrlo dobre za srce. Maslac možete i sami napraviti.

Obrano mlijeko sadrži 9 esencijalnih tvari među kojima je kalcij, vitamin B i vitamin D. Vitamin B je dobar za neurološku funkciju, dok je vitamin D pravi borac protiv raka.

Borovnica obiluje vlaknima. Ovo plavo bobičasto voće je izvrstan antioksidant i jako korisno za jačanje krvnih žila. Borovnice su i odličan izvor vitamina C, bioflavonoida, folne kiseline, kalija, kalcija i željeza.

Leće se ubraja u grupu zrnastih mahunarki. Ne sadrže zasićene masnoće, kao ni štetni kolesterol, a izvanredne su kao izvor topivih i netopivih vlakana. Poznate su kao energetski vrijedna namirnica zbog visoke koncentracije vitamina B i velikih količina ugljikohidrata.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close