Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Hoće li verzija Instagrama za djecu ugledati svjetlo dana?

Foto: Pixabay

Tvrtka Facebook nedavno je objavila svoje planove za pokretanje verzije Instagrama za djecu. Međutim, razna udruženja odmah su reagirala na tu izjavu i poručila da Instagram može biti vrlo opasan po dječje zdravlje i privatnost.

Koncept Instagrama za mlađe od 13 godina nije novost i poznat je javnosti već nekoliko tjedana. Iz tvrtke su objavili da bi računima djece upravljali roditelji.

“Djeca su već na mreži i žele se povezati sa svojom obitelji i prijateljima, zabaviti se i naučiti ponešto. Želimo im pomoći da to ostvare na siguran i primjeren način. Pokušavamo pronaći praktična rješenja koja bi spriječila mlađe od 13 da lažu o svojim godinama i ulogiraju se na aplikaciju.”, objasnili su iz tvrtke Facebook, a prenosi BBC.

Facebook je, zajedno s drugim društvenim platformama, pod sve većim pritiskom da pronađe načine da zaustavi pridruživanje mlađih od 13 godina.

Veliki broj kritičara Instagramovog poslovnog modela govori o tome kako se Facebook oslanja na opsežno prikupljanje podataka, promoviranje lažnih idola, kao i bezobziran fokus na česte promjene fizičkog izgleda. Protivnici verzije Instagrama za mlade navode da je stvarni cilj Facebooka proširenje svoje unosne i visoko profitabilne Instagram franšize na još mlađu kategoriju ljudi, uvodeći djecu u moćno okruženje koje zapravo predstavlja prijetnju njihovoj privatnosti i zdravlju.

Međutim, Facebook nije jedina društvena mreža koja je na udaru zbog načina na koji se odnosi prema mladima. Grupe za zaštitu privatnosti planiraju tužiti TikTok za kojeg tvrde da krši privatnost djece.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Nova istraživanja su pokazala da je Telegram postao popularan kod cyber kriminalaca te da se pojavljuje kao alternativa dark webu. Cyber kriminalci ga koriste...

Aplikacije

Facebook Messenger je najavio da uvodi nove značajke i veću sigurnost u glasovne i video pozive. Popularna aplikacija za razgovore zabilježila je porast glasovnih...

Aplikacije

Kako se na Kubi nastavljaju prosvjedi zbog poteza koje vlada poduzima zbog pandemije koronavirusa i ekonomskih posljedica, kubanska je vlada poduzela mjere da ograniči...

Aplikacije

Nakon što je prošle jeseni Tinder omogućio videorazgovore, aplikacija sada omogućava korisnicima da dodaju više klipova na svoj profil. To će, prema navodima tvrtke,...

Oglašavanje