Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Hoće li verzija Instagrama za djecu ugledati svjetlo dana?

Foto: Pixabay

Tvrtka Facebook nedavno je objavila svoje planove za pokretanje verzije Instagrama za djecu. Međutim, razna udruženja odmah su reagirala na tu izjavu i poručila da Instagram može biti vrlo opasan po dječje zdravlje i privatnost.

Koncept Instagrama za mlađe od 13 godina nije novost i poznat je javnosti već nekoliko tjedana. Iz tvrtke su objavili da bi računima djece upravljali roditelji.

“Djeca su već na mreži i žele se povezati sa svojom obitelji i prijateljima, zabaviti se i naučiti ponešto. Želimo im pomoći da to ostvare na siguran i primjeren način. Pokušavamo pronaći praktična rješenja koja bi spriječila mlađe od 13 da lažu o svojim godinama i ulogiraju se na aplikaciju.”, objasnili su iz tvrtke Facebook, a prenosi BBC.

Facebook je, zajedno s drugim društvenim platformama, pod sve većim pritiskom da pronađe načine da zaustavi pridruživanje mlađih od 13 godina.

Veliki broj kritičara Instagramovog poslovnog modela govori o tome kako se Facebook oslanja na opsežno prikupljanje podataka, promoviranje lažnih idola, kao i bezobziran fokus na česte promjene fizičkog izgleda. Protivnici verzije Instagrama za mlade navode da je stvarni cilj Facebooka proširenje svoje unosne i visoko profitabilne Instagram franšize na još mlađu kategoriju ljudi, uvodeći djecu u moćno okruženje koje zapravo predstavlja prijetnju njihovoj privatnosti i zdravlju.

Međutim, Facebook nije jedina društvena mreža koja je na udaru zbog načina na koji se odnosi prema mladima. Grupe za zaštitu privatnosti planiraju tužiti TikTok za kojeg tvrde da krši privatnost djece.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Twitter korisnici od sad će moći davati napojnice onima čiji im se tweetovi sviđaju. Naime, tvrtka je prošlog tjedna najavila Tip Jar – opciju...

Aplikacije

Od sljedećeg mjeseca korisnici Telegrama moći će zajedno koristiti grupne video pozive. Prema navodima izvršnog direktora Telegrama Pavela Durova, alat će sadržavati tipične opcije...

Aplikacije

Sljedeći veliki korak Instagrama je pomoći svojim kreatorima sadržaja da zarade više novca. Tvrtka radi na nizu alata, uključujući Creator Shops, Affiliate Commerce i...

Aplikacije

Jedan WhatsApp malware dobio je novo ažuriranje, što dodatno utječe na sigurnost korisnika. Riječ je o WhatsApp Pink, koji omogućuje toj lažnoj aplikaciji automatsku...

Oglašavanje