Aplikacije

Ovo su najskuplje aplikacije za tvoj smartfon

Gaće na štapu, tako bi se moglo sažeti ono što će ti ostati nakon što kupiš štogod iz ovog teksta. Danas se bavimo najskupljim aplikacijama koje možete naći na Google Play; mada smo mi Balkanci poznatiji po navadi da tražimo isključivo ono što je džabalesku, nije zgorega baciti oko i na drugi kraj cjenovne skale.

A ondje, uvjetno rečeno, nema nešto pametno za vidjeti. Riječ je uglavnom o specijaliziranim aplikacijama koje koristi vrlo uzak krug ljudi (liječnici, npr.), ili o besramno skupim glupostima za one dubokog džepa, koji će tako što kupiti samo da pokažu da mogu.

Dr.Web Security Space Life

I počinjemo s jednom namijenjenoj zdravlju, ali vašeg Android uređaja. Ima i besplatnih rješenja, no u ovakvim situacijama sve što vrijedi obično se plaća. Dr.Web Security Space Life možete platiti na nekoliko načina, no jedan od njih – kupnja doživotne licence – skup je da se smrzneš.

Cijena: 639 kuna (91 dolar)

Mobile Accessibility US

Pametni telefoni prije svega su vizualni uređaji: njihov najistaknutiji dio je zaslon, putem kojeg posredno koristite sve ostale ugrađene elemente. Stoga je izrada aplikacije za slijepe osobe vrlo zahtjevna zadaća, mada ima i takvih. Moraju se kupiti, a jedna od najboljih, Mobile Accessibility US, poprilično košta.

Cijena: 649 kuna (93 dolara)

Bonney’s Gyn Surgery, 11. izdanje

U uvodu smo spomenuli aplikacije za liječnike, pa evo jedne takve. Ova je namijenjena području ginekologije i izrađena je uz svesrdni liječnički input. Donosi brojne informacije iz ove sfere medicine, što je popraćeno opsežnim tekstovima i fotografijama.

Cijena: 789 kuna (112 dolara)

Super Color Runner

Beskonačna igra u kojoj ćete trčati dok vam ne krepa baterija. Na raspolaganju su vam četiri trkaće staze, koje morate izmjenjivati kako biste dohvatili pakete s energijom. Ovi će vas, dakako, održati na životu još koji metar duže. Rudimentarna grafika neće predstavljati prepreku niti za vremešnije telefone, no možda cijena hoće. Nitko ne zna zašto je ova besmislica ovako skupa.

Cijena: 1.699 kuna (243 dolara)

Abu Moo

Abu Moo je kolekcija od šest aplikacija, od kojih svaka udara u dozvoljeni cjenovni plafon na Google Playu. Svaka se aplikacija zove po određenom dragom kamenu i svaka će vam donijeti otprilike istu stvar: widget koji će na vašem zaslonu pokazivati dragi kamen po kojem se zove. I to je to. Ako kupite svih šest aplikacija možda dobijete i nekakvu nagradu za naivčinu stoljeća.

Cijena: 2.800 kn (400 dolara) za aplikaciju/16.800 kuna (2.400 dolara) za cijelu kolekciju

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Vrh