Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

Apple uklonio tisuće igara iz kineskog App Storea

Riječ je o igrama čiji developeri nisu osigurali ISBN (International Standard Book Number).

Foto: Pixabay

Apple je početkom prošlog mjeseca iz kineskog App Storea povukao više od 47 000 aplikacija. Taj potez nije bio neočekivan jer je Apple nedavno promijenio pravila kako bi eliminirao rupu koja je ranije omogućavala prodaju plaćenih igara i igara s kupnjom u aplikaciji, iako još nisu bile odobrene od strane kineskih regulatora, piše The Verge.

Nedavno, Apple je iz svoje kineske online trgovine uklonio čak 39.000 igara.

Riječ je o igrama čiji developeri nisu osigurali ISBN (International Standard Book Number) kojeg je odobrila kineska vlada. Nakon “čišćenja”, eliminirano je puno naslova zapadnjačkih kreatora, uključujući i naslove kao što su Assassin’s Creed Identity i NBA 2K20.

Problem je u tome što je skoro nemoguće dobiti ISBN bez domaćeg distributera pa se mnoge zapadnjačke tvrtke udružuju s kineskim kako bi što prije lansirale svoje proizvode na ovo tržište.

Apple je još u travnju upozorio developere da moraju osigurati ISBN do 30. lipnja, a sankcionirani su svi koji to nisu napravili na vrijeme.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Xiaomi

Apple je prvi probio led s ovakvom odlukom, a slijedi ga tvrtka Samsung s novim modelom Galaxy S21.

Aplikacije

Kineska Uprava za cyber prostor priopćila je da su uklonjene aplikacije prekršile jedan od tri zakon o sigurnosti na internetu.

Samsung

Nedugo nakon što je Apple lansirao nove modele iPhone 12 bez adaptera za napajanje, Samsung je podijelio objavu u kojoj se ruga Appleu zbog...

Apple

Italija je tvrtki Apple uručila kaznu u iznosu od 10 milijuna eura zbog zavaravajuće tvrdnje o vodootpornosti njihovih iPhonea. Istraživanje agencije za zaštitu tržišnog...