Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

Apple uklonio tisuće igara iz kineskog App Storea

Riječ je o igrama čiji developeri nisu osigurali ISBN (International Standard Book Number).

Foto: Pixabay

Apple je početkom prošlog mjeseca iz kineskog App Storea povukao više od 47 000 aplikacija. Taj potez nije bio neočekivan jer je Apple nedavno promijenio pravila kako bi eliminirao rupu koja je ranije omogućavala prodaju plaćenih igara i igara s kupnjom u aplikaciji, iako još nisu bile odobrene od strane kineskih regulatora, piše The Verge.

Nedavno, Apple je iz svoje kineske online trgovine uklonio čak 39.000 igara.

Riječ je o igrama čiji developeri nisu osigurali ISBN (International Standard Book Number) kojeg je odobrila kineska vlada. Nakon “čišćenja”, eliminirano je puno naslova zapadnjačkih kreatora, uključujući i naslove kao što su Assassin’s Creed Identity i NBA 2K20.

Problem je u tome što je skoro nemoguće dobiti ISBN bez domaćeg distributera pa se mnoge zapadnjačke tvrtke udružuju s kineskim kako bi što prije lansirale svoje proizvode na ovo tržište.

Apple je još u travnju upozorio developere da moraju osigurati ISBN do 30. lipnja, a sankcionirani su svi koji to nisu napravili na vrijeme.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

WhatsApp se suočio s burnom reakcijom korisnika otkad je objavio da želi ažurirati svoju politiku privatnosti promjenama koje će omogućiti Facebooku prikupljanje svih podataka...

Aplikacije

Supercell, finski studio, najpoznatiji je po mobilnim igrama Clash of Clans i Clash Royale, a nedavno je najavio planove za veliko širenje tog fantasy...

Apple

Najveći promet ostvarili su mobiteli - iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro i 12 Pro Max

Apple

Wi-Fi 6E nudi značajke i mogućnosti Wi-Fi 6, ali uključuje veće performanse i brži prijenos podataka

Oglašavanje