Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

Apple zabilježio 111 milijardi dolara prihoda i ostvario rekordan kvartalni promet

Najveći promet ostvarili su mobiteli – iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro i 12 Pro Max

Foto: Pixabay

Mnogi nisu vjerovali da će lansiranje iPhone 12 serije imati veliki utjecaj na prihode tvrtke, ali Apple je to demantirao. U svom prvom tromjesečju 2021. godine, Apple je izvijestio o ukupnom prihodu od 111,4 milijarde dolara, što je za više od 20 posto bolji rezultat u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Usporedbe radi, analitičari su predviđali da će tvrtka ostvariti promet od oko 103 milijuna dolara.

U ostvarenom iznosu, iPad je sudjelovao sa 8,44 milijarde dolara, dok je Mac pridonio 8,68 milijardi dolara. Prošle godine u istom razdoblju, iPad je tvrtki donio oko 6 milijardi dolara, a Mac oko 8, piše Engadget.

Ipak, najveći promet ostvarili su mobiteli – iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro i 12 Pro Max. Promet mobilnih uređaja bio je čak i veći nego što je Apple očekivao, a tvrtka je ostvarila 65.6 milijardi dolara prometa u ovom segmentu. Najveći porast prodaje dogodio se u Kini pa je promet sa 13.6 milijardi dolara skočio na 21.3 milijarde dolara i to zahvaljujući 5G mobitelima koji su postali jako popularni i traženi u Kini.

Uz to, Apple servisi (streaming i App store) također su doživjeli veliki porast. Promet iznosi 15.8 milijardi dolara, što predstavlja rekord tvrtke i povećanje za čak 3.1 milijardu dolara u odnosu na prvi kvartal 2020. godine.

Ostatak profita čine pretplate za usluge kao što su Apple Fitness+ i Apple TV+, kao i prodaja dodatne opreme poput zvučnika, pametnih satova, slušalica i sličnih uređaja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apple

Wi-Fi 6E nudi značajke i mogućnosti Wi-Fi 6, ali uključuje veće performanse i brži prijenos podataka

Apple

Udruga ističe da tužba pokriva vlasnike iPhone 6 i 6 Plus, 6S i 6S Plus

Apple

Ova opcija neće zamijeniti Face ID, a omogućit će alternativni način verifikacije identiteta.

Apple

Riječ je o igrama čiji developeri nisu osigurali ISBN (International Standard Book Number).

Oglašavanje