Apple

iPhone 8 imat će funkcijsku traku umjesto početne tipke?

Prema pisanju Techradara, Apple će početnu tipku na novome iPhoneu 8 – koja ujedno služi i kao senzor otiska prsta – zamijeniti s funkcijskom trakom.

Nešto slično može se vidjeti na njihovom prijenosniku MacBook Pro, koji je ovom prilikom poslužio kao inspiracija dizajnerima telefona. MacBook Pro, naime, ima poseban zaslon osjetljiv na dodir smješten iznad tipkovnice, a koji ima široku primjenu u gotovo svim aplikacijama korištenim na njemu.

U slučaju iPhonea 8 ta bi se traka nalazila na dnu zaslona i temeljila bi se na novoj, naprednoj biometrijskoj tehnologiji. Sadržavala bi virtualne prečace do aplikacija koji bi se mijenjali zavisno o načinu uporabe telefona, čime će pružiti veću funkcionalnost nego njen fizički prethodnik.

Glasine od ranije najavljivale su iPhone 8 sa senzorom otiska prsta ugrađenim u zaslon dijagonale 5,8 inča, koji bi prekrivao cijelu prednju stranu uređaja; nova bi funkcijska traka tako zasjela na dno i ostavila 5,15 inča za standardni prikaz.

Ako je vjerovati ovim najavama, novi će iPhone 8 biti krupan korak naprijed u dizajnerskom smislu i odredit će novi smjer cjelokupnoj industriji pametnih telefona. Za Apple će to značiti kako će dodatno učvrstiti poziciju na kojoj je i sad: onu apsolutnog gospodara tržišta.

2 komentara

2 Comments

  1. veljača 17, 2017 at 8:00 pm

    BTW. vise pouzdanih portala je prenijelo pricu da nece uopste imati skener otiska prsta vec skener lica, koji ce biti ugradjen ispod displeja.

  2. veljača 17, 2017 at 10:08 pm

    Da, istina. Vijest se mijenjala tijekom vremena. U svakom slučaju hvala na upozorenju! (Y)

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Vrh