Apple

Zbogom, Apple – Huawei obrijao novi iPhone XS Max na testu kamere!

Pričati o značaju kojeg Apple ima u svijetu mobilnih telefona potpuno je nepotrebno. Njegovi smartfoni napravili su istinsku revoluciju u ovom tehnološkom sektoru i perjanica su cijele industrijske grane. Ali, kao i svemu u životu, jednom dođe kraj.

Već nekoliko generacija unazad iPhone u dizajnerskom smislu ne nudi ništa novo, tek se doda neki novi šminkerski dodatak poput okomito položene zadnje kamere ili zuba na vrhu ekrana. Mnogobrojna konkurencija ih je u tom pogledu odavno nadišla, pa danas možete kupiti vizualno impresivne mobitele kao što su Xiaomi Mi Mix 2S ili Vivo Nex.

Svejedno ih je ugled držao visoko na listi prioriteta svake šuše i sponzoruše koji iole drže do sebe, a cijenili su ih i tehnološki znalci, jer svaki je iPhone prije svega pravo, brutalno mini-računalo u vašem džepu. I opet se javlja onaj “ali…”.

Ponos i dika iz Cupertina iznad svega se isticao svojim kamerama, koje su uvijek bile za korak ispred konkurencije. Čak štoviše, iPhonei po generaciju ili dvije unazad uredno su svojim kamerama davali bolje rezultate nego neki sasvim svježi flagshipi. Zato se ništa manje nije očekivalo niti od iPhone XS Max, koji je trebao biti – naglasak na “trebao biti” – novi hardverski kralj s vrhunskom kamerom.

I čim je iPhone XS Max postao dostupan, podvrgnut je rigoroznom testu kamere DxOMark, koji je relevantno mjerilo kvalitete za mobitele. Ondje je postigao impresivan rezultat, postigavši 105 bodova. No to, nažalost, nije dovoljno da zasjedne na prvo mjesto, jer se ondje nalazi Huawei P20 Pro s postignutih 109 bodova, a taj je rezultat ostvario još u trećem mjesecu ove godine!

RECENZIJA: P20 Pro

Sami brojevi ne znače puno, ako se ne poprate dokaznim materijalom. Donosim ga preko Android Authority, koji su jednu do druge složili fotografije snimljene iPhoneom XS Max i Huawei P20 Pro. Još niže je tablica top 10 mobitela s najboljom kamerom, pogledaj da nije na listi onaj kojeg imaš u džepu. 😉

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh