Bluboo

Bluboo S2 s rotirajućom kamerom od 21MP stiže krajem mjeseca

Brojni proizvođači mobitela pripremaju se za ovogodišnji Kongres mobilnih tehnologija u Barceloni, koji svoja vrata izlagačima i posjetiteljima otvara 26. veljače. Po najavama, Samsung će iskoristiti ovu priliku da predstavi S9, jedan od najočekivanijih mobilnih uređaja 2018. godine, i to će biti krovni događaj. No, bit će tu i mnogi drugi, ne toliko razvikani proizvođači, koji će dobiti priliku da se prezentiraju europskom (i širem) tržištu.

Tvrtka Bluboo neće ovo propustiti, i u sklopu Kongresa lansirat će model S2 s rotirajućom kamerom, čime će zasigurno privući neke poglede.

Iako rotirajuća kamera nije novitet, ne može se reći da je često viđena značajka. Funkcija je ostvariti full-display dizajn, famozni zaslon preko čitave površine uređaja, misija koja je (još uvijek) neostvariva do kraja zbog prednjih senzora. Bluboo je odabrao izuzeti prednju kameru, odnosno namijeniti njenu funkciju stražnoj; na taj način, zaslon dodiruje rubove kućišta s tri strane.

Još im je jedna stvar pošla za rukom, a to je smještanje senzora otiska prsta ispod zaslona. Naglasit ću i lijep dizajn, osobito zlatni krugovi oko kamere; tvrtka Bluboo i inače ima osobito lijepe mobitele, što nije jedna od najbitnijih stvari, ali nije ni nebitna.

Kamera će imati rezoluciju do 21 megapiksela, no ne zna se hoće li u igri biti Sonyjev senzor ili koji drugi. Osmojezgrenom procesoru bit će pridruženo najmanje 6GB RAM-a.

Do Svjetskog kongresa mobilnih tehnologija ima još 20ak dana, ali možemo očekivati da će dotad iscuriti još pokoja informacija. S2 za sada, može se reći, unosi dašak kreativnosti na tržište opterećeno kopijama, i zbog toga smo mu (makar malo) zahvalni.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh