Bluboo

Napad klonova: Bluboo X bit će jeftina kopija novog iPhonea

Evo, kako to obično biva – velikani osmišljavaju novi dizajn i softverske mogućnosti, a vojska klonova ih vjerno, nekad i slijepo slijedi. Nismo ni očekivali da će biti išta drugačije s kontroverznim iPhone X smartfonom. Pitanje je samo koliko će uspješno biti to kloniranje.

Iz Blubooa su procurile vijesti o novom smartfonu, Bluboo X, koji će se potruditi svim silama da što više nalikuje svom uzoru, ali uz, naravno, slabije specifikacije, kako bi i cijena bila “lakša”.

Zasad se zna tek nekoliko informacija, primjerice poznato je da će Bluboo X imati 6-inčni AMOLED zaslon s FHD+ rezolucijom (1080p). Iznad zaslona je redizajnirana prednja kamera s ugrađenim senzorom za prepoznavanje lica, tzv. Face ID. Biometrijska identifikacijska tehnologija koju je na tržištu prvi predstavio Apple već je uzela maha te većina smartfona lansiranih u posljednjih mjesec-dva dolazi s tom funkcijom.

Bluboo X će imati i dizajn stražnje kamere po uzoru na iPhone X: između dva senzora nalazit će se bljeskalica – razlika je samo u pozicioniranju na poleđini, naime iPhone X ima kamere na desnom rubu stražnje ploče, a Bluboo X imat će dva Sonyjeva senzora s rezolucijom 21MP pri vrhu i na sredini poleđine uređaja, kako se može vidjeti i na naslovnoj fotografiji.

S fotografije se ne može vidjeti gdje će biti smješten čitač otiska prsta, a inženjeri iz Blubooa rekli su kako se još uvijek dvoume između čitača koji bi bio sa strane uređaja, ili će ga možda smjestiti pod sam zaslon.

Bluboo je prije tjedan dana pustio vijest i o svom Bluboo S9 smartfonu koji također ima velik zaslon i visok omjer površine zaslona i uređaja. Jasno je, svi su poludjeli za smartfonima s beskrajnim zaslonima, i Bluboo se ozbiljno prihvatio posla – a vrijeme će pokazati hoće li im se više isplatiti trud koji su posvetili kopiranju Samsungovih uređaja, ili će isplativiji ipak biti Appleov dizajn.

Tražili ste:

  • jeftina kopija iphone X (1)
1 Komentar

1 Komentar

  1. prosinac 27, 2017 at 12:02 am

    Ne razumijem te firme….ako imaju mogućnost napravit mobitel bez bezela,zašto ne naprave to prije nego sad kopiraju? Šta ne bi bilo produktivnije da sami nametnu neki trend?

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh