Bluboo

Sviđa li vam se ovaj koncept: zaslon od ruba do ruba i – rotirajuća kamera?

Zasloni od ruba do ruba najveći su hit novije mobilne tehnologije. Svi žele veliki zaslon – Samsung je to napravio, Apple je to napravio, Xiaomi je to napravio, a zatim su to napravili i svi ostali.

Međutim, način na koje je to postignuto, odnosno odabir dizajna, razlikuje se od tvrtke do tvrtke. Samsung Galaxy S8 ima fleksibilni AMOLED zaslon koji se prelijeva preko lijevog i desnog ruba; iPhone X ima zaslon koji sa sve četiri strane dodiruje okvir kućišta – takvo rješenje postignuto je umetanjem “zuba” u koji su polegnuti senzori i zvučnik; Xiaomi Mi Mix 2 ima kameru na dnu uređaja pa zaslon dodiruje okvir s tri strane.

Natjecanje u kojem, u konačnici, tržište i potrošači određuju ishod.

Bluboo ima takvih smartfona na bacanje. Još u srpnju 2017. objavljena su dva modela sa zaslonima od ruba do ruba: S1 (koji skida dizajn Mi Mix 2) i S8 (kopija Samsungovog istoimenog Galaxy-ja). A premda se o Bluboo S2 govori isto tako još od prošloga ljeta, tek su ovaj mjesec izašle informacije o rotirajućoj kameri.

Bluboo S2 imat će dizajn a la Mi Mix 2, no bez prednje kamere.

Rotirajuća kamera nije inovacija iz Bluboo-a, prvi put to je postignuto 2013. godine na Oppo N1, i nastavljeno na modelima iz serije, N2 (2014.) i N3 (2015). Na sva tri modela okretao se priličan komad hardvera.

Rotirajuću kameru ponovio je Huawei na Honor i7 iz 2015. godine, no “rotirajući” elementi bili su samo kamera i bljeskalica, za razliku od modela tvrtke Oppo kojima se rotirao i zvučnik i GLP senzori.

U 2018. godini Bluboo neće biti jedini. Prije nekoliko dana procurile su fotografije novog Doogee Mix 3, koji će dizajn posuditi od Huawei Honor 7i.

I, kreće još jedno natjecanje.

Zasad se ne zna puno o specifikacijama Bluboo S2, kao ni Doogee Mix 2 a informacije koje budu puštene odvagnut će na stranu jednog ili drugog.

Bluboo je zasad izjavio kako će njihov smartfon s rotirajućom kamerom vjerojatno imati Qualcomm procesor, čitač otiska prsta pod zaslonom i kvalitetnu kameru.

Bluboo će predstaviti S2 kraljem veljače na Kongresu mobilne tehnologije u Barceloni.

3 komentara

3 Comments

 1. veljača 6, 2018 at 11:06 am

  Imam Samsung s7 i baš bi promjenio uređaj. Po vašem mišljenju isplati li se čekati ovakav stroj? Da li bi to mogla biti dobra zamjena?
  Veliki pozdrav iz Šibenika!!

 2. veljača 6, 2018 at 11:08 am

  Mislio sam na Ulefone T2 pro

  • veljača 7, 2018 at 6:54 pm

   Odgovorila sam u komentaru na drugom tekstu!

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh