Elephone

Elephone P8 ima snažne brojke: stražnja kamera od 21MP i 6 GB RAM-a

Elephone P8 jedan je od onih smartfona koji će se istaknuti u gomili. Počev od izbora boja – uređaj dolazi u crnoj, ali i u bojama inspiriranima napitcima – vinski crvena i mocha zlatna. Od elegantnog dizajna do moćnog hardvera preko dostupne cijene – čini se da Elephone P8 ima sve. Pronašli smo ga na TomTopu na prodajnoj akciji, gdje mu cijena iznosi 209,99 dolara. Nažalost, nalazi se na kineskom skladištu, što znači da će smartfon podleći naplati PDV-a na carini, pa će mu cijena biti veća u iznosima hrvatskih nameta. No, možda se i dalje radi o dobroj pogodbi – krenimo redom.

Dizajnom ovaj smartfon nalikuje na iPhone modele, već na prvi pogled odiše elegancijom, najviše zahvaljujući svojoj tananosti – dimenzije su 15,5 x 7,5 x 0,95 cm, a rub oko ekrana s bočnih strana nema ni 10 milimetara. Blago je zaobljen i glatke površine. Senzor za otisak prsta nalazi se na prednjoj strani, a s boka, osim kontrole glasnoće, stoji i tipka za gašenje svih zvukova, što je zgodan dodatak ako se često nalazite u situaciji da mobitel morate držati na bešumnom.

Ekran ima dijagonalu 5,5 inča i ukućio je FHD zaslon izrađen u JDI pogonima in-cell tehnologijom, čime se postiže manja debljina stakla zaslona, kao i bolje izražen i jasniji prikaz boja. Kvaliteta zaslona vjerojatna je i kad pogledamo u koji se aspekt najviše uložilo, a to su kamere.

Stražnja kamera ima Sony IMX230 senzor s rezolucijom do 21 megapiksel. Otvor blende je F/2.2, dakle radi se o zaista širokom kutu kojeg možete uhvatiti fotografijom ili snimkom. Navedeni Sonyjev senzor dolazi s dualnim čipom, što znači da je procesiranje slike brže i obuhvaćeno je više detalja snimke, a jasnoća i saturacija boja su u višoj kvaliteti. Radi se o senzoru koji je izišao prije dvije godine, a najviše je korišten u liniji Sony Xperia smartfona. Prednja kamera dolazi s mekim osvjetljenjem i ima rezoluciju do 16 megapiksela.

Za neometano i glatko izvršavanje funkcija pobrinut će se MTK6757, osmojezgreni procesor s maksimalnim radnim taktom 2,5Ghz. Njemu je pridružen GPU Mali-T880, a tu je i izdašnih 6GB radne memorije. U priču upada i 64GB prostora za pohranu podataka, a putem memorijske kartice može se proširiti do 128GB. Ovakva konfiguracija donosi brze performanse i kod zahtjevnijih zadataka, pa je ovom smartfonu izvođenje multimedijski kompleksnih zadataka i aplikacija nešto s čime neće izražavati nezadovoljstvo. Baterija ima kapacitet 3.600mAh, dovoljno za jedan dan intenzivne uporabe. Pokreće ga Android 7.0 Nougat. Zvučnici se nalaze s obje strane USB utora na dnu smartfona, i imaju implementiran NXP pojačivač zvuka.

>> Saznaj više na službenoj stranici uređaja
>> Naruči Elephone P8 na TomTopu za 209,99 dolara

1 Komentar

1 Komentar

  1. 15 kolovoza, 2017 at 10:14 am

    Prelijep!

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh