Huawei

Honor 8X je pred vratima, evo čime planira osvojiti srednju klasu

Kad je Huawei odlučio izvojiti svoj podbrend Honor kao zasebnu tvrtku, mnogi su se čudili odluci. Čemu uspješan biznis, zaštićen poznatim Huawei logom, odvojiti i riskirati potonuće?

Ova se strategija u konačnici pokazala uspješnom, jer je Honor postao vrlo tražena roba. Kupci su Honor prepoznali kao uređaje koji daju veliku vrijednost za uloženi novac, zbog čega su doživjeli meteorski uspon, osobito na domicilnom, kineskom tržištu.

U srednji nam rang sada stiže Honor 8X, nasljednik sjajnih modela 6X i 7X. Puno toga se o njemu već zna – najbitnije je da će dolaziti u dvije varijante, 8X i 8X Max – i čeka se samo da kupcima stigne u ruke. U Kini je, zapravo, već moguće kupiti ga, dok se za globalni izlazak na tržište moramo još malo strpiti.

Honor 8X tako ima veliki, veliki zaslon od čak 6,5 inča. Ovaj zauzima čak 91% prednje strane uređaja, zahvaljujući inovacijama koje su srezale gornji i donji brid doslovno na crtu. Honor 8 Max je još veći, rastegnut na čak 7,12 inča! Kamo ćemo to smjestiti i u čemu nositi, ostaje pitanje.

Pogonsku snagu manjega modela (8X) čini Kirin 710, kojeg dodatno gura 4 odnosno 6 GB radne memorije. Interna se također može birati (64 ili 128 GB), a na njoj ćete naći Android 8.1, preko kojeg je položeno Huaweijevo kućno rješenje EMUI 8.2. Honor 8X Max imat će pak Snapdragon 660 s istom kombinacijom memorije, ali jačom baterijom (5.000 mAh vs. 3.750 mAh).

Ono čime se ova serija mobitela dodatno ističe jesu kamere; svaki dosadašnji model imao je top kamere za svoj cjenovni razred, što će se zacijelo nastaviti i ovog puta. Sprijeda je senzor od 16 megapiksela, dok je straga dualna kombinacija od 20 MP odnosno 2 MP.

Čim prodaja krene u globalne vode, gledat ćemo ga nabaviti!

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh