Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Huawei

Huawei planira znatno smanjiti isporuku svojih pametnih telefona u 2021. godini

Huawei je obavijestio dobavljače da ove godine planira naručiti dovoljno komponenti za 70 do 80 milijuna pametnih telefona

Foto: Huawei

Činjenica da tvrtki Huawei u posljednje vrijeme kad je riječ o pametnim telefonima ne ide tako dobro, nije nova informacija. Američke sankcije ostavile su posljedice na prodaju Huawei mobitela, a čini se da će 2021. godine biti jedna od najgorih za tvrtku kad je u pitanju isporuka novih mobilnih uređaja.

Huawei je obavijestio dobavljače da ove godine planira naručiti dovoljno komponenti za 70 do 80 milijuna pametnih telefona. To je pad veći od 60% u odnosu na 189 milijuna mobitela koje je tvrtka isporučila 2020. godine, piše Android Authority.

Neki dobavljači očekuju da će Huawei dodatno smanjiti taj broj i proizvesti samo 50 milijuna mobitela.

Pad prodaje je konstantan od trenutka kad je tvrtka Huawei izgubila mogućnost dodavanja Googleovih usluga na svoje mobitele. Također, američka vlada zadala je težak udarac tvrtki zabranivši joj uvoz američke tehnologije iz neameričkih tvrtki.

Osim toga, Huawei je u studenom prošle godine morao prodati svoj podbrend Honor, a tvrtka je izgubila mjesto na popisu pet najvećih svjetskih proizvođača pametnih telefona.

U međuvremenu, izvršni direktor Huaweija Red Zhengfei pozvao je Bidenovu administraciju da preispitaju zabranu, ali teško da će po tom pitanju biti nekih promjena u skorije vrijeme.

S druge strane, tvrtka se priprema za predstavljanje svog Mate X2 preklopnog mobitela. Međutim, njegove šanse da se probije na svjetskom tržištu su male, upravo zbog nedostatka Google usluga, ali mogao bi uspjeti na kineskom tržištu, gdje Huawei i dalje drži stabilnu vodeću poziciju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Huawei

Prema insajderskim izvorima, partnerstvo tvrtke Huawei i Leica privodi se kraju, a serija mobitela P50 posljednja je koja nosi marku Leica. Informacije su došle...

Huawei

Huawei je početkom ovog mjeseca započeo s testiranjem treće beta verzije HarmonyOS-a, a u pripremi je još jedan test. Ova nadolazeća verzija stiže 31....

Huawei

Huawei će umjesto Android 11 operativnog sustava koristiti vlastiti Harmony OS softver

Aplikacije

Kako bi se aktivirao "Drunk Mode", korisnici trebaju odabrati aplikacije koje žele zabraniti te postaviti "provjeru trijeznosti" koju će biti potrebno zadovoljiti kako bi...

Oglašavanje