Leagoo

Leagoo S8 (5,7 inča, 3GB RAM-a) i S8 Pro (6 inča, 6GB RAM-a) po vrlo kompetitivnoj pretprodajnoj cijeni na BangGoodu

Ako ste došli na naš portal u potrazi za pristupačnim smartfonom koji nauštrb svoje cijene nije iz svojeg lika izuzeo trendove mobilne industrije, možda će upravo s današnjim člankom vaša potraga završiti. Svakako, svi smo jako zainteresirani za ovogodišnje hitove, od kojih je jedan definitivno “beskrajni” ekran. Leagoo S8 i Leagoo S8 Pro prije tri dana našli su se u pretprodajnoj akciji, a ona još uvijek traje, i krasi ju iznimno dobra pogodba – naime, ako se brzo odlučite i za sebe odaberete jedan od ova dva Leagoo smartfona, možete proći čak 50 posto jeftinije.

Kinezi to mogu – spuštati cijene do umirujućih nizina – zato što se proizvodni pogoni nalaze unutar istih državnih granica kao i sjedišta njihovih kompanija. U tom smislu i unutar ove priče, Leagoo ima veliku prednost pred svojim južnokorejskim takmacem Samsungom. A Samsung, koji obećava svojim kupcima prestiž, i nema u interesu snižavati cijene, dapače, često je vrlo suprotno – oni si to mogu priuštiti jer im se čitav marketing zasniva upravo na činjenici da ne može svatko priuštiti njihove smartfone pa, čim u džepu imate najnoviji model, primjerice trenutno aktualni S8, već ste nekakva “baja”. Ipak, takvim pristupom teško da će zainteresirati pragmatične umove koji znaju razlikovati realne korisničke potrebe od trendovskih prenemaganja.

Ne želim vas vući za nos – najava o prepolovljavanju cijene odnosi se samo na prvih 10 prodanih uređaja u danu, i to u periodu od 16. do 22. listopada. Prodaja svaki dan počinje u 20 sati unutar naše vremenske zone – potrebna je brzina i prsta i interneta da biste ugrabili ovu pogodnost, a ja svakako navijam za vas i pozivam vas da pokušate. Kao alternativu toj umalo pa nemogućoj misiji, Leagoo nudi prvih prodanih 999 komada S8 i 999 komada S8 Pro po cijeni koja je snižena za 50 dolara, što je nešto realnija varijanta.

Marketinškoj kampanji možete pristupiti preko trgovine BangGood, s kojom Leagoo očito ima fino uređen ugovor.

Ove smartfone već sam vam imala priliku predstaviti u prošlomjesečnim trenucima kad ih je Leagoo tek najavljivao, pa nije naodmet pročitati i što je tada bilo napisano. A u nastavku su specifikacije obaju uređaja.

Leagoo S8 Pro specifikacije:

Ekran: 6-inčni SHARP 2160x1080p 18:9
Procesor: Helio P25 2,6Ghz
Memorija:
-radna: Samsung 6GB LPDDR4X
-interna: Sandisk 64GB eMMC 5,1
Kamera:
-stražnja: OV 13MP + Samsung 5MP
-prednja: Samsung 13MP
Baterija: LG 3.050mAH (9V/2A brzo punjenje)
Redovna cijena: $299,99

Ekran dijagonale 6 inča upošljava prilično dobru rezoluciju (FHD+) te ima odnos stranica 18:9. Gustoća piksela je 403ppi. Ljudsko oko ne može prepoznati gustoću koja prelazi 400 piksela po inču, i ovakva stvar malo znači kod smartfona koji imaju dijagonalu ekrana manju od 5,7 inča. Međutim, na 6-inčnom ekranu S8 Pro smartfona ovakva gustoća zaista bi mogla rezultirati oštrijim i življim prikazom boja, čiji raspon je čak 85% NTSC. Ovakve specifikacije bude velika očekivanja od performansa na ekranu. Obzirom da izradu ekrana potpisuje renomirana kompanija Sharp, sklona sam im i povjerovati. Isto tako, Leagoo ističe da je u ekran uloženo zaista najviše pažnje, te su temeljito testirani kontrast i svjetlina kako bi se došlo do optimalnog rješenja za unutarnju i vanjsku uporabu (indoor/outdoor).

Leagoo se rado raspričao i o kamerama ovog smartfona – OV potpisuje izradu samo jednog senzora, i to glavnog na stražnjoj kameri (13MP), a Samsung je svoj doprinos dao pomoćnim senzorom stražnje kamere (5MP) te senzorom prednje kamere (13MP). Otvor blende prednje i stražnje kamere je F2.0, što je vrlo zadovoljavajuće – kad se tome doda ugrađen posebni fotosenzitivni element na prednjoj kameri, selfie iskustvo moglo bi biti pomalo nadnaravno jer će senzor uloviti puno više detalja nego biste očekivali u situacijama slabog osvijetljenja.

Woo, Helio P25 – to je najbolji procesor na koji ćete naići u kategoriji “jeftinih kineskih mobitela”.Ovaj procesor goni svoje s maksimalnim radnim taktom do 2,6GHz, a ta brojka dodatno je okrunjena sa čak 6GB RAM-a, i to LPDDR4X, a ovaj X ne predstavlja novu generaciju RAM-a već optimizaciju generacije LPDDR4, a motivacija za njeno uvrštavanje je u tome što ovaj memorijski čip smanjuje potrošnju energije na 0,6V. Očekujem da će i brzina performansi biti znatno veća.

Leagoo S8 specifikacije:

Ekran: 5,7 inča SHARP 1440x1080p 18:9
Procesor: MT6750T 1,5Ghz
Memorija:
-radna: 3GB
-interna: 32GB
Kamera:
-stražnja: Sony 13MP + 2MP
-prednja: OV 8MP + 2MP
Baterija: LG 2.940mAh (5V/2A)
Redovna cijena: $169,99

Ako vam se S8 Pro čini previše nabrijanim i vi biste sebi priuštili nešto uravnoteženije i pristupačnije, nemojte olako zaobići Leagoo S8. Njega krasi sasvim dovoljno velik ekran dijagonale 5,7 inča, a u Leagoou tvrde kako rubovi slike imaju samo 1 milimetar. Omjer stranica je pomodnih 18:9 (ilitiga 2:1, dakle, radi se o oku vrlo ugodnoj proporcionalnosti), a ekran zauzima oko 85% cjelokupne površine uređaja.

S8 je možda jedini smartfon na tržištu koji ima dualnu konfiguraciju i prednje i stražnje kamere te ujedno implementiran i ovaj koncept “beskrajnog” ekrana, zaslona, kako hoćete. Sony potpisuje glavni senzor stražnje kamere (13MP), a OV je odgovoran za preostale: pomoćni senzor stražnje kamere (2MP) te dualnu kombinaciju sprijeda (8MP+2MP). Također, kao i kod S8 Pro, otvor blende je F2.0.

>> Pogledaj ponudu za Leagoo S8 i S8 Pro na BangGoodu

Procesor je ovdje dosta slabiji, naime MT6750 ima radni takt do 1,5GHz, no u radu će mu pripomoći 3GB RAM-a, što je sasvim dovoljno. Obzirom i na nešto manji ekran, sami zahtjevi rada bit će nešto manji pa nema tolike potrebe za nabrijavanjem. Leagoo se inače kao kompanija istaknuo brzim i stabilnim performansama, a i grafika mu je u nekoliko navrata bila hvaljena. S 32GB interne memorije teško da ćete ostati uskraćeni, a ako vam je potrebno više, naravno, moguće ju je proširiti putem memorijske kartice.

1 Komentar

1 Komentar

  1. 19 listopada, 2017 at 8:28 pm

    Nadam se da su mu stavili proximity i light sensor jer Leagoo Kiica Mix to nema!!!!! Nevjerovatno…

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh