Novosti

Asahi Glass priprema savitljiva stakla za pametne telefone

Asahi Glass, najveći proizvođač stakla u svijetu, priprema prezentaciju vrlo zanimljivog proizvoda: savitljivih stakala za pametne telefone.

Zasloni na našim smartfonima najosjetljiviji su i najlomljiviji dio telefona. Svako iskliznuće iz ruke, svaki pad nerijetko rezultira razbijenim ekranom čija zamjena obično jako lijepo košta. Evo, kolegica s posla je neki dan razbila ekran na Samsungu Galaxy S8. Dat će skoro pola plaće na zamjenu. Ja koristim isključivo kineske smartfone i na njima razbijam ekrane (više ni ne brojim koliko 🙂 ), što me prilično manje izađe kod zamjene, ali svejedno bih mogao i bez tog izdatka.

Najpoznatiji i najzastupljeniji proizvođač zaštite za mobilne ekrane je Corning, čiji je Gorilla Glass sinonim za kvalitetnu protekciju. Nerijetko je baš GG razlog za kupnju smartfona, jer se, razumljivo, svatko od nas boji da će mu telefon kad-tad negdje zveknuti.

Alternativa njemu – i to jednako kvalitetna alternativa – jest japanski Asahi Glass i njihov proizvod Dragontrail. Kao što sam rekao, najveći su proizvođač staklenih proizvoda u svijetu i dio goleme korporacije Mitsubishi. Najavili su kako će na Display Week 2018. (održava se svake godine u 5. mjesecu u Los Angelesu) predstaviti savitljive zaslone za pametne uređaje. Kažu da su ova njihova inovativna stakla posebnim kemijskim procesima pojačana da izdrže veći stres od uobičajenoga, što je zapravo razumljivo jer će se svijati tijekom redovne upotrebe.

Budući da mobiteli sa savitljivim ekranima samo što nisu stigli – već se dugo priča o njima – vrlo je moguće da će baš Asahi biti prvi izbor za zaštitu.

Tražili ste:

  • savitljivi ekran (1)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh