Novosti

Cubot X18 i dodir nostalgije s akcijskim cijenama na Cafagu

Baš kad sam spomenuo kako je Cubot ime koje već dugo nismo spominjali, evo već drugog članka u dva dana baš o njemu. Trgovina Cafago nudi njihov model X18 po akcijskoj cijeni, a usput smo naišli na kupon za NES igraću konzolu, minijaturnu verziju one koja je nekad davno bila san svakog klinca.

Među smartfonima koji pokušavaju ugrabiti koji dolar na račun zaslona bez rubova našao se i Cubot X18. Telefon je to za nezahtjevne korisnike, a to je, ruku na srce, devet od deset vlasnika pametnih telefona. Dijagonala ekrana mu je 5,7 inča s rezolucijom od 1.440×720 točaka. Hardver počiva na Mediatekovu MTK6737T, čije četiri jezgre pri maksimalnom opterećenju dohvate 1,5 GHz takta. Memorija je posložena u konfiguraciji 3 GB radne i 32 GB interne, a ovu posljednju možete proširiti s još maksimalno 128 GB. Kamere su razlučivosti 13 MP (stražnja; interpolacijom se diže do 16 MP) odnosno 8 MP (prednja; interpolacijom to ide do 13 MP). Cijena mu je niska i iznosi 730 kuna (115,99 dolara).

Za kratiti slobodno vrijeme uvijek dobro dođe igraća konzola. Za razliku od danas uobičajene ponude (Nintendo Switch, recimo), Cafago se sjetio ponuditi dašak nostalgije. Nintendo Entertaiment System nekoć je bio dominantan oblik zabave u kući; stariji čitatelji možda su imali ovaj biser ili možda igrali kasnije verzije, a mlađi sad imaju prilike iskusiti isto to. Nekoć su se u NES umetale kazete s igrama; danas ovaj uređaj ima ugrađeni hard disk s ravno 500 različitih retro igara, čime će u dnevni boravak sletjeti nepresušan izvor zabave. A nije niti skup: redovna cijena od 26,99 dolara se kuponom F160EU spušta na 138 kuna (21,99 dolar).

Valja reći kako je akcija ograničena. X18 se, konkretno, nalazi na flash ponudi i cijena će skočiti njenim istekom. Isto tako, ne zaboravite kako je uvoz robe iz Kine podložan naplati PDV-a, čime se cijena podiže za 25%.

 

Tražili ste:

  • cubot x18 (8)
  • cubot x18 recenzija (5)
  • cubot x18 forum (1)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh