Novosti

Prvi mobitel s klasičnim brojčanikom oduševit će sve hipstere

Foto: Twitter / Gizmodo

Nitko do sada nije napravio mobitel sa “starinskim” okruglim brojčanikom, kakve su fiksni telefoni imali do prije 20 – 30 godina.

No, čini se kako je sada to pošlo za rukom inovatorici i inženjerki imena Justine Haupt, koja je napravila uređaj za koji se može reći da je točno na sredini između nekadašnjeg fiksnog i suvremenog pametnog telefona.

Ovaj neobičan “uradi sam” uređaj ima brojčanik koji se okreće prstom i zakrivljeni “ePaper ” ekran, koji korisniku pruža osnovne informacije kao što su propušteni pozivi i tekstualne poruke.

Srce telefona čini prilagođena Arduino ploča, zasnovana na ATmega 2560 mikrokontroleru i Adafruit FONA 3G pločici, na kojoj se nalazi modem za povezivanje na 2G ili 3G mreže, u koju se ubacuje SIM kartica.

Razina napunjenosti baterije, koja je u stanju izdržati jedan dan korištenja, i jačina signala kontroliraju se pomoću bočnih LED dioda. Uređaj ima i nekoliko “speed-dial” tipkica, za brzo biranje memoriranih kontakata.

Justine Haupt kaže da joj je osnovna ideja bila napraviti uređaj koji će se moći koristiti kao osnovni mobitel, pošto je nerviraju suvremeni mobiteli s ekranom na dodir čije dimenzije svakim danom postaju sve veće i veće.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh