Oppo

Stiže nam Oppo R15 i cilja na vrh srednje klase

Kroz sljedećih dva-tri tjedna očekuje se novi mobitel na tržištu: Oppo R15. Još nije definirano vrijeme predstavljanja/izlaska na tržište, ali čim se krenu glasine (koje uglavnom forsiraju sami proizvođači) znajte da je sve već spremno. Ostalo je marketing.

Očekuje se da zasjedne u srednju kategoriju (onu koja se cijenom kreće između $200 i $400), gdje je Oppova serija R već tradicionalno ostvaruje odlične prodajne rezultate. Ono što se nije očekivalo jest promjena dobavljača procesora: Oppo se ovog puta odlučio za Mediatek i njegov Helio P60, novi SoC koji također tek treba dočekati svoju premijeru. Temelji se na četiri jezgre A73 na 2 GHz radnoga takta te četiri jezgre A53 koje ostvaruju jednako toliko.

Oppo je do sada u seriju R ugrađivao isključivo Qualcommove čipsete iz serije 600, pa je ovo zaista krupna promjena. Dizajnerski će ličiti na iPhone X, što znači da će imati onu ružnu grbu na vrhu ekrana. Zanimljivo je vidjeti koliko su kineski proizvođači još uvijek skloni Appleu; Oppo je četvrti najveći proizvođač smartfona na svijetu i zaista mu više ne treba ovako kopiranje konkurencije. Da je barem riječ o nečem pametnom još bih shvatio, ali rezanje i odricanje od dijela ekrana je zbilja blesavo.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh