Oukitel

Oukitel najavio K5, još jedan smartfon s velikim zaslonom (5,7”) i malom memorijom (2+16GB)

U Oukitelu zaista ne pauziraju ni dana. Radi se punom parom, a novi smartfoni izbacuju se iz proizvodnje brzinom ponekad bržom i od pameti; tako je Oukitel nedavno najavio skorašnji dolazak Oukitel C8 4G modela, entry-level jedinice koja može ponuditi veliki 5,7-inčni zaslon, ali zaostaje ostatkom svojih specifikacija i nije naročito privlačna tržištu.

Pa i danas stiže iz Oukitela jedna slična priča; iz kompanije danas najavljuju smartfon K5, koji će također prihvatiti lice današnjice i ukućiti 5,7-inčni infinity zaslon s 18:9 omjerom stranica. Tračak inovacije krije se u dizajnu, i to u bijelom modelu koji na stražnjem desnom dnu ima ocrtane tradicionalne spiralne uzorke kineske keramike.

 

Kao pripadnik serije K, već poznate Oukitelove linije koja se proslavila izdržljivosti svojih baterija, K5 dolazi s velikom baterijom kapaciteta 4.000mAh. U odnosu na C8 4G, ovaj smartfon dolazi s dualnom konfiguracijom kamere, pa tako stražnja kamera ima senzore s rezolucijom 13+2MP; prednja kamera ima rezoluciju do 5MP.

Procesor je za “T” bolji, mrvicu, naime pod pokrovom K5 svoje četiri jezgre okretat će MT6737T koji ima maksimalan radni takt 1,5GHz. Njemu je pridružena memorijska kombinacija u vrijednosti 2GB RAM-a i 16GB ROM-a, dakle kao i kod C8 4G, situacija i nije baš najsjajnija. Do konačnog zaključka ipak ćemo pričekati i obavijest o cijeni, za koju se zasad ne zna ništa – zna se još da K5 na tržište dolazi krajem ovog mjeseca ili početkom prosinca.

Oukitel inače trenutno u ponudi ima dva prilično dobra smartfona, naime K8000 čiji se izlazak tek očekuje i koji će donijeti masivnu bateriju i AMOLED zaslon po cijeni od 229,99 dolara, te K5000 koji je procijenjen na 149,99 dolara i predstavlja izvrstan omjer cijene i kvalitete – za 50ak dolara više zaista možete i dobiti puno više. A ako želite ostajati u nižem cjenovnom segmentu, onda radije udarajte po smartfonima s nešto manjim zaslonima i većom memorijom – dugoročno će se isplatiti više.

Tražili ste:

  • oukitel k5 recenzija (1)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh