Oukitel

Oukitel U18: dizajn iPhonea X i novi omjer stranica

Kopiranje iPhone X dizajna nije nešto što smo vidjeli kod puno smartfona – tek se poneka kompanija odlučila kopirati konture ovog smartfona, a broj onih koji su slijedili iPhone X implementacijom tehnologije prepoznavanja lica puno je veći. Kvaka je vjerojatno u tome što je dizajn iPhonea X bio dosta kritiziran od strane poznavatelja mobilne tehnologije, ali i samih korisnika. Naime, iako ima izvrsno izveden zaslon od ruba do ruba, njegova harmonija narušena je nezgodnm “notchom”, crnim “zubom” pri vrhu zaslona u koji su se smjestili potrebni senzori. Ovakav dizajn krade dio slike, no svejedno se radi o prodavanom uređaju.

Dio te slave želi i Oukitel; upravo su najavili kako će krajem ovog mjeseca krenuti proizvodnja smartfona U18 koji će u potpunosti skinuti dizajn Appleovog uređaja. No, Oukitel se odlučio i za jednu zanimljivu inovaciju, naime omjer stranica zaslona bit će 21:9. To je napor u smjeru dizajniranja uređaja što manje širine, kako bi što bolje pristajao u ruci i kako bi izvođenje operacija jednom rukom bilo manje zahtjevno (da ne rastežemo palčeve u nedogled).

Zasad još nisu objavljene sve informacije o novom uređaju, međutim poznato je da će zaslon biti 5,85-inčni HD+ s rezolucijom 1512*720 piksela. Također, zna se i da U18 neće ići ispod, sada već standardne srednjerangaške memorijske kombinacije koja se dijeli na 4GB RAM-a i 64GB ROM-a.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh