Samsung

Dolazi Samsung sa Windows Phone sustavom

Ako vam se svidio izgled prošlogodišnjeg Galaxyja S4 ali više volite ići s Windows Phoneom, Samsung možda ima nešto što bi vas moglo zainteresirati. Prema The Vergeu, dolazeći Samsung Ativ SE – koji smo vidjeli u informacijama još prije – paket je hardwarea koji je sličan Galaxyju S4 i9506, i koji će pokretati Windows Phone 8.

slika1Da, čini se da će Ativ SE biti izdan bez Windows Phone 8.1 unatoč prijašnjem izdanju na Microsoftovoj BUILD konferenciji u idućih nekoliko dana. Uređaj će dobiti update istog trena nakon što izađe u prodaju; neobična situacija za Windows Phone, ali ne toliko neobična u Androidovom kampu.

Kako je uređaj baziran na hardwareu Galaxyja S4, možemo očekivati 5-inča 1080p AMOLED display, stražnju kameru od 13 megapiksela, Qualcomm Snapdragon 800 SoC unutar plus 2 GB RAM-a, 16GB interne memorije i mjesto za microSD karticu, i uklonjivu bateriju. I dok hardware nije nov ili ono što ćemo dobiti u flagship uređaju Galaxy S5, Ativ SE bi se trebao dobro snaći protiv vrhunskih Windows uređaja poput Nokia Lumia Icon i Lumia 1520.

Samsung Ativ SE bi prema izvještajima trebao na tržište izaći negdje u travnju na Verizonu  u SAD-u. Trenutno nema informacija o cijeni i hoćemo li vidjeti uređaj izvan SAD-a.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh