Samsung

Para k’o blata: Galaxy S8 i S8 Plus suludo se dobro prodaju

Južnokorejski Samsung ima jako puno razloga za zadovoljstvo: prije nepunih mjesec dana lansirao je Galaxy S8 i S8 Plus, a kupci su na njih navalili k’o niželigaški stoper na protivničke zglobove. Prodaja je, kažu u Samsungu, između 20 i 30 postotnih bodova viša no za predhodnu generaciju Galaxyja.

Od dana pristizanja na tržište (21.4.) aktivirano je pet milijuna uređaja. Sjajan rezultat, no broj prodanih, odnosno isporučenih primjeraka trgovinama dvostruko je viši. Samsung je, dakle, u nepunih mjesec dana prodao fantastičnih deset milijuna mobitela S8 i S8 Plus!

Ako ćemo se vratiti samo na aktivirane uređaje, što je i Samsung istaknuo u jučerašnjoj izjavi, kompanija je od dana izlaska na tržište do danas prodala 200.000 ovih smartfona svakoga dana.

Imajte pritom na umu kako se Galaxy S8 i S8 Plus zapravo prodaju na vrlo ograničenom geografskom području. Riječ je o najpotentnijim ekonomijama svijeta, dakako (Južna Koreja, SAD, Kanada, Indija, neke EU države), i tek se sad polako pomalja na slabijim tržištima. Da se od početka krenulo globalno, rezultat bi bio još bolji.

Ako ste primijetili, u zagradi nismo naveli Kinu, gdje još nije u prodaji. Samsung ondje, naime, tone sve dublje jer ga masakriraju lokalni proizvođači i sa zanimanjem ćemo pratiti hoće li ga ova dva flagshipa izvući iz problema.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Vrh