Samsung

Samsung Galaxy Tab S3 je brutalno dobar tablet

Već duže vremena nismo imali priliku vidjeti flagship tablet temeljen na Androidu (Apple je u međuvremenu zgrnuo pare sa svojim iPad Pro), no kako su primijetili na Android Authority, Samsung se danas pobrinuo ispraviti nepravdu.

Galaxy Tab S3 monstruozno je dobar tablet uguran u tek 6 mm tanušno metalno kućište. Gledajući njegove specifikacije, za S3 bi se prije moglo reći kako je pametni telefon razvučen u formu tableta: zaslon je Super Amoled dijagonale 9,7 inča (2.048×1.536 piksela) i od njega ne očekujte ništa manje nego vrhunski prikaz. Što se inputa tiče, po njemu ćete čačkati kako prstima tako i sa S-Pen, koju ste imali prilike viđati i na drugim Samsungovim tabletima.

Čipset je Qualcommov Snapdragon 820 takta 2,15 GHz i podržan je s 4 GB radne memorije te 32 GB interne. Kamere su također iz kategorije “hvataj se za glavu” jer donose razlučivost od 13 megapiksela (stražnja, uz bljeskalicu) te 5 megapiksela prednja; baterija je kapaciteta 6.000 mAh uz tehnologiju brzog punjenja.

Kao što vidite, karakteristike ovog tableta kao da su precrtane iz kakvog pametnog telefona najvišeg ranga. Obzirom na naoružanje, bit će zanimljivo dočekati vijest o cijeni (još je nema). Samsung mora biti vrlo oprezan s određivanjem iste, jer bi mogao biti konkurentan (uvijek) povoljnim Chromebookovima ili čak zaći u cjenovni rang Ultrabooka temeljenih na Windowsima; ovi su možda manje ekskluzivni, no zato su puno korisniji i praktičniji.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh