Geekmaxi
Novosti

HTC priprema WP7 uređaj sa kamerom od 16 MP?

Borba oko napuhavanja čim veće brojke megapiksela kamere se nastavlja. Prema stranici PocketNow, YouTube filmić, kojeg možete pogledati u nastavku, je reklama za HTC-ov smartphone temeljen na Windows Phone 7 platformi sa kamerom od nevjerojatnih 16 megapiksela.

Brojkom od 16 megapiksela, HTC bi udvostručio broj megapiksela u odnosu na ostale svoje uređaje sa kamerom visoke rezolucije. YouTube video možete pronaći ovdje, a ako vam se čini da uređaj izgleda gotovo identično nedavno predstavljenom Desire S modelu, niste jedini.

Kamere na HTC-ovim pametnim telefonima se u mnogim krugovima spominju kao dosta loše. Trenutačno “hypanje” piksela i rezolucije dobiva sve više maha, iako visoki broj piksela ne mora nužno značiti bolju kvalitetu snimljene slike. I dok pojedini proizvođači (primjerice Sony Ericsson sa Xperijom Arc) smanjuju piksele u korist veće kvalitete slike, HTC je odlučio granice pomaknuti u ekstrem.

Zasad ne znamo o kojem se točno uređaju radi. Osim rezolucije kamere, jedino se još zna da ona dolazi sa dual-LED bljeskalicom.

Samo da napomenemo, dosadašnji je rekord u rezoluciji kamere mobitela držao Altek Leo sa svojih 14 megapiksela. Video možete pogledati na ovom linku.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh