Novosti

Sony Ericsson zahvaćen potresom u Japanu; HTC ima sekundarnu strategiju

Sony Ericsson je u službenoj izjavi za novinare komentirao na stanje u Japanu i kako će to utjecati na njihovo poslovanje. Mnogi njihovi dostavljači locirani su u Japanu i to će se odraziti na proizvodnju. S druge strane, HTC je izjavio da ne bi trebao imati većih zastoja u proizvodnji i distribuciji.

Područja u Japanu koja su zahvaćena katastrofom dom se jednima od najvećih svjetskih dobavljača dijelova za elektroničku industriju. Trenutna situacija će pogoditi brojne proizvođače mobilnih uređaja pa tako i Sony Ericsson i HTC čije vam izjave donosimo u nastavku.

 

Izjava Sony Ericssona:

“Sony Ericsson pomno prati situaciju u Japanu i naše misli su uz unesrećene. Sigurnost naših zaposlenika ostaje najviši prioritet. Imamo otprilike 1100 zaposlenika (uključujući i konzultante) u dva ureda u Tokiju i možemo potvrditi da nijedan od zaposlenika nije ozlijeđen, niti je bilo veće štete u našim uredima.

Kao dio našeg poslovnog plana, u kontaktu smo s ključnim dobavljačima u regiji te smo u postupkt realokacije pojedinih procesa proizvodnje komponenti te u potrazi za sekundarnim izvorima zaliha.

Iako će trebati dodatnog vremena za procjenu punog utjecaja trenutne situacije na naše poslovanje, Sony Ericsson predviđa da će doći do zastoja u dobavljačkom lancu.

Svakodnevno nadgledamo situaciju sa dobavljačima te ćemo se pobrinuti da naši operateri i kupci budu pravovremeno informirani o budućim događanjima.”


Peter Chou, izvršni direktor HTC-a je rekao sljedeće:

“HTC-ov globalni lanac dobavljača i distribucijski kanali nisu zahvaćeni katastrofom te će nastaviti sa normalnim radom. Imamo sveobuhvatnu strategiju kontinuiteta i okvir unutar kojeg se aktivira sekundarni lanac dobavljača u slučaju krize ili prirodne nepogode kao što je bio masovni potres prošloga petka. HTC također blisko surađuje s našim globalnim lancem dobavljača i distribucijskim partnerima kako bi nadgledali situaciju u Japanu te poduzeli potrebne mjere da naše poslovanje ostane nezahvaćeno.”


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh