Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sony

Sony predstavio mobitel s HDMI portom

Sony Xperia Pro model ima jedinstvenu funkciju – mogućnost povezivanja putem HDMI kabela.

Foto: Sony

Sony je početkom 2020. godine predstavio svoj prvi 5G mobitel, a nedugo nakon najavio još napredniji Pro model. Ostatak godine nije bilo spomena o novom modelu, no nakon duge šutnje, Xperia Pro napokon se pojavila i najavljena je prodaja u SAD-u po cijeni od 2.500 dolara.

Cijena novog Xperia Pro uređaja sugerira da nije namijenjen svima. Iako tvrtka Sony navodi da ga svatko može kupiti i koristiti, najnoviji pametni telefon namijenjen je video profesionalcima koji rade na terenu, piše Engadget.

Naime, Sony Xperia Pro model ima jedinstvenu funkciju – mogućnost povezivanja putem HDMI kabela.

Osim toga, uređaj ima manje-više iste karakteristike kao i Sony Xperia 1 II, njihov najbolji mobitel do sada, pa izgleda da samo HDMI uzlaz “vrijedi” dodatnih 1.000 dolara.

Istina je da Sony Xperia Pro ima nešto više RAM memorije i prostora za skladištenje nego Xperia 1 II, kao i 5G kompatibilnost. No, nismo sigurno da to može opravdati cijenu.

HDMI portovi kod mobitela nisu novi koncept. Mnogi proizvođači su eksperimentirali s dodavanjem HDMI izlaznih portova početkom 2010-ih, između ostalog i giganti kao što su Samsung, Nokia, Blackberry, pa čak i sam Sony.

Taj trend nije dugo zaživio jer su tehnologije kao što je Google Chromecast olakšale prebacivanje medija s mobitela bez potrebe za kabelima ili portovima.

Iz tvrtke Sony navode da ipak postoji velika razlike kod Xperia Pro modela jer nudi “input”, a ne “output” HDMI i tako postaje prvi mobitel koji nudi ovu vrstu HDMI porta.

Jasno je da Sony ovim uređajem cilja na kreatore video zapisa, a nova funkcija omogućuje korištenje kamere kao live displaya ili za direktno online streamanje HD video zapisa.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Lenovo

Tvrtka Lenovo je na Weibo društvenoj mreži nagovijestila svoj sljedeći gaming mobitel. Teaser otkriva da će hlađenje biti glavna karakteristika uređaja te da će...

Asus

Predstavljanje nas očekuje 10. ožujka

Xiaomi

Novi konceptni uređaj nema priključke ni fizičke tipke

Novosti

Konvencionalne metode otkrivanja patogena su nerijetko skupe i uključuju veliku količinu laboratorijske opreme te zahtijevaju znanstvenu ekspertizu.

Oglašavanje