Ulefone

Koji smartfon ima bolji zaslon? Ulefone Mix 2 vs. iPhone 8 Plus

Već smo u nekoliko navrata pisali o Mix 2, smartfonu koji je Ulefone izbacio nakon uspješnog lansiranja prvijenca serije, Ulefone Mix.

iPhone 8 Plus dolazi s 5,5-inčnom dijagonalom, i Mix 2 ga pretiče sa svojih 5,7 inča u zaslonu – i svejedno uspijeva biti manjih dimenzija. To je zato što ima veću površinu zaslona u odnosu na cjelokupnu površinu uređaja, a riječ je o trendu kojeg su preuzeli brojni proizvođači smartfona, i uz omjer stranica 18:9, Ulefone je ovdje slijedio posljednje trendove. Kvaliteta prikaza gotovo da odgovora onoj koju vidimo na ekranu Appleovog novaka, Mix 2 ima rezoluciju HD+.

Unatoč impresivnom zaslonu i uspješnom dizajnu, Ulefone je malo zeznuo stvar. Uz procesor MT6737 dolazi tek 2GB RAM-a i 16GB prostora za pohranu, što možda odgovara opisu nekog entry-level modela, ali ne zvuči skladno kada se govori o 5,7-inčnom zaslonu koji, vrlo vjerojatno, crpi jako puno moći i baterije. Zbog ovoga bi Mix 2 mogao biti slabiji u performansama od, recimo, svog starijeg brata – Ulefone Mix.

Cijena za Mix 2 iznosi 99,99 dolara, a da je išta veća, ne bi bilo dobro. Pa i s ovakvom situacijom moja preporuka ipak odlazi prvom modelu ove serije, Ulefone Mix, koji košta 30ak dolara više.

>> Pogledaj ponudu za Ulefone Mix 2

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh