UMi

UMi ima osiguran servis i dvogodišnje jamstvo u Hrvatskoj

Zanimljivo je u današnje doba pratiti razvoj i širenje tehnologije iz Kine: do prije samo nekoliko godina bili su pojam loše, šlampave izrade i neprecizne mehanike, da bi danas bili nacija koja samostalno šalje ljude u svemir. Ako mislite da to nije neki poseban doseg, podsjetili bismo kako su to do sada učinile još samo dvije zemlje svijeta: Sjedinjene Američke Države i Rusija.

Sličan napredak se vidi na polju pametnih gadgeta, napose telefona. Nekoć dominantni europski proizvođači (tko se još sjeća originalne Nokie ili možda Ericssona, neka digne ruku) odavno su već isčezli; tržištem danas dominiraju američki (Apple) i južnokorejski (Samsung) giganti, dok im za vrat pušu upravo Kinezi. Oppo, Vivo, Huawei, Xiaomi i OnePlus postali su pojam kvalitete i rapidnog napretka, u određenim segmentima nadmašujući one u koje su se pred par godina ugledali.

širenje na cijeli svijet

Među gore nabrojanim, dominantnim igračima na tržištu, postoji i niz proizvođača srednje kategorije. Zajedničko im je što za vrlo umjerene novce nude jako dobre uređaje, koji se mogu jednostavno naručiti na vlastitu adresu. Ima ih na desetine, a mi smo među njima za temu članka izabrali UMi. Razlog je jednostavan: imamo ga u vlastitom dvorištu.

Umi Diamond

UMi Diamond

Odnedavna je, naime, zaživjela stranica umi.hr, lokalizirana varijanta kineskog branda. Zastupnik, domaća tvrtka Solaterm d.o.o. iz Velike Gorice, postala je ovlašteni distributer za navedenu kinesku kompaniju, koja je, podsjećamo, odnedavna promijenila ime i sad se zove UMIDIGI.

Prednosti domaćeg zastupnika

E sad, zašto spominjemo da je UMi stigao u Hrvatsku? Razlog je praktične prirode. Iako kupnja kineskog telefona donosi osjetne koristi (niža cijena, višestruko bolje performanse), postoje i neki, ponekad bolni nedostaci. Autor ovih redaka osobno se opekao s razbijenim ekranom mobitela, jer se čekanje zamjenskog otegnulo na punih mjesec dana.

UMi Plus

Takve i slične nedaće (softverski problemi, oštećenje uređaja tijekom putovanja iz Kine, itd.) uglavnom su pokrivene jamstvom i uredno se ispunjavaju, no vremenski period koji pritom valja tolerirati zna se rastegnuti i na puna dva mjeseca.

U tom slučaju idealno je imati nekoga u blizini, tko bi brzo i efikasno ispunio sve uvjete jamstva i u razumnom roku vratio uređaj vlasniku. UMi.hr ima, naime, vlastiti ovlašteni servis za sve pametne telefone ovog proizvođača, što će itekako dobro doći korisnicima njihovih telefona. Stručan i brz popravak među vitalnim je elementima koji čine povjerenje brendu, što su u UMI-ju očigledno prepoznali.

Kupnja UMi telefona

Na umi.hr naći ćete niz uređaja: super-brzi UMi Z, elegantni UMi Plus, upečatljivi i pristupačni UMi Diamond X i druge. Povoljnosti prilikom kupnje podrazumijevaju istu cijenu za bilo koji način plaćanja (pouzećem, na rate, što vam već više odgovara) te besplatnu dostavu za područje cijele RH.

UMi Z

Kupnjom kod ovlaštenog zastupnika dobijate još jednu, vrlo opipljivu prednost: pune dvije godine jamstva. Standardno jamstvo prilikom kupnje po online dućanima iz inozemstva podrazumijeva tek godinu dana garancije, koju je ponekad teško iskoristiti upravo zbog dugotrajnosti putovanja paketa na drugi kraj svijeta (i njegov povratak, dakako). Ovdje se cijela priča svodi na par dana odricanja od uređaja, dok osoblje u servisu ne otkloni problem i vrati vam ga na kućnu adresu.

Lijepo je vidjeti kako se ponuda ovih uređaja širi i na naše tržište, pri čemu je UMi (odnosno UMIDIGI) jedan od začetnika sve raširenijeg trenda. Želimo im puno uspjeha u radu!

2 komentara

2 Comments

  1. 22 lipnja, 2017 at 11:51 am

    Blago vama

  2. 23 lipnja, 2017 at 2:25 pm

    Hm, ako narucim iz kine umi jel su duzni uzet ga ovi nasi na popravak u garantnom roku ili moram vracat nazad gearbestu?

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh