Vernee

Procesor Helio X20 unutar Vernee Apollo Litea postigao 95.000 bodova na AnTuTu testu

Već ranije smo pisali o karakteristikama i mogućnostima novog smartphonea Vernee Apollo Lite, a već nam stižu i vijesti o novoj potvrdi kvalitete.

Naime, Vernee se pohvalio kako je procesor Mediatek Helio X20, koji je ugrađen u njihov model Apollo Lite, postigao odličnih 94.914 bodova na AnTuTu Benchmark Testu, koji je jedan od najrelevantnijih pokazatelja kvalitete hardvera na pametnim telefonima.

No, to nije jedina dobra odlika ovog procesora. Naime, Helio X20 koristi tehnologiju dijeljenja u tri klastera, koja korisnicima pametnih telefona omogućava istovremeno izvršavanje tri različita zadatka na uređaju. Tako, primjerice, možete istovremeno koristiti Facebook, pregledavati audio-vizualni sadržaj i surfati internetom.

>> Mobitel možete kupiti klikom na link ovdje.

Osim toga, ovaj procesor, upravo zahvaljujući podjeli na tri klastera, radi brže, efikasnije te štedi bateriju i do 30 posto. Značajnije uštede su moguće isključivanjem klastera koji vam trenutno ne trebaju, a to dovodi i do još bržeg i efikasnijeg rada samog procesora. Time radni takt od 2.0 GHz dolazi do punog izražaja.

Osim kvalitetnog Mediatekovog procesora, Vernee Apollo Lite, opremljen je i s grafičkim procesorom Mali-T880 te OS Android 6.0. Osim toga, ovaj uređaj ima 4 GB RAM-a, 32 GB ROM-a, kamere razlučivosti 5 i 16 MP te 5,5-inčni Sharp IGZO zaslon u punoj HD rezoluciji i bateriju jačine 3180 mAh.

Cijena ovog uređaja je 229.99 američkih dolara, a dostave započinju krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca, a koliko je zaista kvalitetan njegov procesor pogledajte u videu iznad.

2 komentara

2 Comments

  1. lipanj 22, 2016 at 12:18 am

    Ma može i milion poena da postigne,ja ne mogu da opteretim osim sa igricama ni 50% procesora,koristeći poslovne aplikacije… A ako sam baš željan “performansi” upalim pc i uživam… Smartphone je dobar,ali samo za zabavu,komunikaciju i zezanje…

  2. lipanj 23, 2016 at 9:05 am

    I?

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh