Xiaomi

Ples milijuna: Xiaomi ove godine ruši rekorde

Uzimajući u obzir kako je Xiaomi, ugledni kineski proizvođač pametnih telefona, osnovan tek 2010. godine, gotovo se nestvarnim čini podatak kako je tijekom prošle godine iz njihovih pogona isporučeno 58 milijuna pametnih telefona. Na prvi pogled fantastična brojka u upravi kompanije dočekana je s teškim uzdasima; bilo je to puno manje nego su očekivali.

Tijekom 2015. su, naime, prodali oko 70 milijuna smartfona, pa je razumljivo razočaranje s 12 milijuna manje isporučenih uređaja u godini koja je slijedila. Zapravo, cilj je bio povećanje prodaje od cca. 10-12%, pa su prodajni rezultati tijekom 2016. bili hladan tuš. Sad se stvari, kaže izvršni direktor kompanije Lei Jun a prenosi Android Headlines, prilično popravljaju za Xiaomi.

Samo tijekom devetog mjeseca prodano je deset milijuna pametnih telefona, što je rekordna prodaja tijekom jednog mjeseca od osnutka kompanije. Neslužbeni podaci kažu kako je Xiaomi tijekom 2017. prodao oko 63 milijuna mobitela, što dosadašnju poslovnu godinu čini vrlo uspješnom. U istom se prodajnom ritmu očekuje i kraj godine, osobito jer veliki praznici i blagdani tek slijede.

Kad već spominjem prošlu godinu, evo usporedbe Xiaomija i ostalih kineskih prvaka mobilne telefonije: Xiaomi je, rekoh, prodao 58 milijuna smartfona tijekom 2016. i zauzeo četvrto mjesto u ukupnom poretku. Više nego dvostruko – 140 milijuna – prodao je Huawei, kojem i ove godine ide sjajno. Iza Huaweija je Oppo, koji je isporučio 95 milijuna uređaja. Stepenicu niže bio je Vivo s 82 milijuna komada. Oppo i Vivo, inače, imaju istog vlasnika, što ih u ukupnom poretku stavlja ispred svih ostalih.

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh