Xiaomi

Službeno: Xiaomi u prvih 10 mjeseci prodao preko 70 mil. mobitela

Foto: Donovan Sung (Twitter)

Početkom studenog informirali smo vas o dva odlična mjeseca za kineskog giganta u mobilnoj telefoniji, kada su bilježili odličnu prodaju (10 milijuna smartfona mjesečno), te se neslužbeno približili rekordu po broju isporučenih pametnih telefona u godini. Rekord iznosi 71 milijun mobitela u 2015. godini, a da će ova godina sigurno biti rekorda za Xiaomi, potvrdio je direktor marketinga, ujedno i glasnogovornik, Donovan Sung.

On se javnosti obratio na press konferenciji u Pekingu, gdje je prvotno natuknuo kako je rekord od prije dvije godine pred rušenjem. No onda je, na upit novinara o konkretnim brojkama za ovu godinu, odgovorio kako su u prvih 10 mjeseci ostvarili isporuku 70 milijuna mobitela. Sada već govorimo o formalnostima, kada je u pitanju trenutak kada će Xiaomi srušiti vlastiti rekord.

Sung je dodao kako vjeruju da će ostvariti i godišnje očekivanje od 90 milijuna mobitela u cijeloj godini. Ako znamo da su pred nama još dva mjeseca, te da je jedan od njih prosinac, kada se najviše kupuje i troši, to uistinu nije nemoguće. Uostalom, zadnja dva mjeseca isporučuju po 10 milijuna, samo trebaju nastaviti istim tempom… Kada su u pitanju očekivanja za nadolazeću godinu, Donovan je rekao kako je konačna želja probiti magičnu brojku od 100 milijuna mobitela, ali i ulazak kompanije na elitnu listu Fortune 500.

3 komentara

3 Comments

  1. studeni 7, 2017 at 2:34 pm

    Mobiteli su odlični

  2. studeni 7, 2017 at 6:11 pm

    XiaoMi naravno

  3. studeni 7, 2017 at 6:35 pm

    Ivan Grgurica

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh